Sivas

Burası Sivas! Bin yıllık köy görenleri hayrete düşürüyor

12:10 04 Kasım 2022 13 Yorum Var
Burası Sivas! Bin yıllık köy görenleri hayrete düşürüyor

Sivas Divriği'de bin yıllık olduğu düşünülen Çiğdemli (Tuğut) köyü turizme kazandırılacağı günü bekliyor.



Sivas’ın Divriği ilçesine uzaklığı 30 kilometre olan Çiğdemli eski adıyla Tuğut köyü ilginç mimari yapılarıyla görenlerin ilgisini çekiyor. Evliya Çelebi Seyahatname isimli kitabında yer alan ve yaklaşık bin yıllık olduğu düşünülen köy adeta Orta Çağ film setini andırıyor. Yaklaşık 150 haneden oluşan köyde evler arasında birbirine bağlanan tüneller olduğu gibi bazı evlerin altında tünellerden ulaşılan mahzenler yer alıyor. Köy dar sokakları, taş duvarları, tavan işlemeleri ve tarihi kaldırımları ile bulunmaz bir örnek teşkil ediyor. Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek de eşi benzeri olmayan bu köyü ziyaret etti. Köyü karış karış gezen Vali Şimşek, köyün turizme kazandırılacağını söyledi.


 

Tarihi ve doğasıyla kendine hayran bırakıyor

Tarihi ve doğasıyla kendine hayran bırakan köyde yer alan birleşik konaklar, Roma ve Selçuklu dönemine ait köprü ve tarihi çeşmeleri inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, tarihi kimliği ile ön planda olan Çiğdemli köyünün korunması ve turizme kazandırılması amacıyla çeşitli projeler hazırlanacağını ifade etti. Vali Şimşek, "Yakın zamanda somut adımlar atarak köyümüze güzel hizmetler kazandıracağız" dedi.









YORUMLAR

13 Yorum Var
  • İlayda 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen gidip bakıyorum
    Cevapla
  • Mustafa donmezer 1 yıl önce Şikayet Et
    Biran önce yapılmalı geç kalındı bile. Nerde tarih koksa ora yapılmalı valimiz sağolsun
    Cevapla
  • Yeter çulcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel her yer apartman geçmişi yaşatacak yerler kalmalı orda 1 köy var hesabı böyle yerlere hayranım İstanbul betonlaşmadan okadar bıktımki kalsın tarihi restro yapılsın bence
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni'nin Yahudi'nin Hıristiyanlın şehir merkezinde de yapıları var devletin parası ile bunlara masraf edilip korunuyor.bizim tarihimizle ilgili yapıları koruyalım. Çünki dünyanın en şanlı şerefli tarih bizim tarihimizdir.
    Cevapla
  • ibo 1 yıl önce Şikayet Et
    acilen koruma altına alınmalı doğal olan ne varsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.