Sivas

Sivas'ta korkutan olay! Gördüğü manzara dehşete düşürdü

11:35 29 Kasım 2022 7 Yorum Var
Sivas'ta korkutan olay! Gördüğü manzara dehşete düşürdü

Sivas Hafik'te büyük bir gürültüyle oluşan 10 metre çapındaki obruk görenleri korkuttu.

Sivas’ın Hafik ilçesi Çay Mahallesinde bulunan tarlada geçtiğimiz günlerde oluşan obruk görenleri korkuttu. İlçe sakinlerinden Fatih Rüştü Soğancıoğlu, hayvanlarını otlattığı sırada yaklaşık 15 metre önünde büyük bir gürültüyle çökme meydana geldi. 15 metreyle içine düşmekten son anda kurtulan Soğancıoğlu, çökme ile beraber oluşan tozun dağılmasıyla sesin geldiği yöne gitti. Soğancıoğlu, gördüğü manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Yaklaşık 10 metre çapında 20 metre derinliğinde bir obruğun oluştuğunu gören Soğancıoğlu, durumu hemen yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen yetkililer obruk etrafına güvenlik önlemi alarak çalışma yaptı. Yeraltı sularının çekilmesiyle oluştuğu tahmin edilen obruğun toprakla kapatılması için Hafik İlçe Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı.

“Rahatlıkla iki tırın girebileceği şekilde derin bir obruk oluştu”

Fatih Rüştü Soğancıoğlu, rahatlıkla iki tırın girebileceği şekilde derin bir obruğun oluştuğunu ifade ederek, “Birden bire bir gürültü oldu sanki denize bir kaya parçasının düştüğü gibi. Hayvanlar o ara korkarak geri kaçtı. Panik yaptılar. Tabi ben tedirgin olarak geldim, etraf toz duman. Rahatlıkla iki tırın girebileceği şekilde derin bir obruk oluşmuş. 10’a 20 tahmini derinlikte. Bu şekilde bir çöküntü oldu. Bunu hemen yetkililere bildirdim. Geldiler ölçtüler biçtiler. Şuan da burayı doldurmaya çalışıyorlar. Neden kaynaklı; taban suyumu, bataklık mı bilinçsiz sulamamı ona yorum yapamıyorum. 15 metre önümde çöküntü oluştu. Hayvanlarım ile beraber ben bunun içinde kalabilirdim. Bunun içinde düşüldüğü zaman zaten kimsenin bulma şansı yok” dedi.



YORUMLAR

7 Yorum Var
  • A.R. G 1 yıl önce Şikayet Et
    Konya ibret olsun.1dönğm toprağı olan bile artezyen vuruluyor, Yetkililer bakıyor.Bilinçsiz sulama ile artık bu durumlar kaçınılmaz.Kendim ettim , kendim buldum,kelimesi hayatımıza girdi.
    Cevapla
  • Abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis sulama projelerine hız verirken, geçen sene DSİ gibi güzide bir kurumun bütçesini 2 kat artırırken gerek enerji,gerek içme suyu,gerek tarımsal sulama için etkin bir görev ve iş gücü alanı tahsis ederken muhalefet istemezük diyordu Reis ve Akparti kadrolarının öngörüsü tescillendi, sulama,su ve enerji yatarımları ile barajlar hayati önemde su hayatın her alanınd önemli tarımda ise en önemli girdi artık görün yeteneksiz 6 lı masa ülkeyi mahvedeceksiniz Allah size fırsat vermesin
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    vahşi sulamaya devam ederseniz olacağı budur
    Cevapla
  • Ülkeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafasına göremi ldu o obruk? Adam oraya kum taşımış toprağı kazmış birşeyler yapmak için toprağın yapısını bozmuş. Sonuç olarak obruk oluşmuş. Bozma kardeşim toprağın yapısını bozma.
    Cevapla
  • göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    hacı kafa iyi heralde senin ne kazması ne yapması iyi dinle adamı son cümlelerini o dışarda gördüğün toprak kazılan değil doldurmak için getirilen toprak toprağı rengine bi bak öyle cahilce de yorum yapma
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi bir daha oku. O kum ve topragi oraya obrugu doldurmak icin ozel idare tasyor.
  • burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    hunharca tüketmeye devam edersek, sonunda açlığa talim edeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.