Sivas

Haftalardır deprem oluyordu! Bölgede fay hattı olmadığı ortaya çıktı!

17:16 02 Mayıs 2023 10 Yorum Var
Haftalardır deprem oluyordu! Bölgede fay hattı olmadığı ortaya çıktı!

Kahramanmaraş'taki asrın felaketini yaşatan depremler sonrası fay hattı bulunmayan Sivas'ın Gürün ilçesinde yaşanan depremlerin ardından uzmanlar 'Yeraltı Sismik Araştırma' cihazı kurarak bölgeyi araştırmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşanan 6 Şubat depremlerinin ardından Sivas’ın Gürün ilçesi de nasibini almıştı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Sivas’ın Gürün ilçesinde de meydana gelen depremler merak konusu oldu.

BÖLGEDE FAY HATTI OLMAMASINA RAĞMEN DEPREMLER MEYDANA GELMİŞTİ

Bölge yakınlarında fay hattı olmamasına rağmen meydana gelen depremler uzmanların dikkatini çekti. Uzmanlar, meydan gelen depremlerin nedenini öğrenmek için ‘Yeraltı Sismik Araştırma’ cihazı kurdu. Merkez Suçatı Mahallesi ve Dürmepınar köyüne kurulan cihazlarla sismik araştırması yapılacak. Araştırma sonucu ortaya çıkan veriler Kocaeli Araştırma Enstitüsü tarafından araştırılacak.

'GÜRÜN'ÜN DEPREM BÖLGESİ OLMADIĞI, FAY HATTININ GEÇMEDİĞİNİ BİLYİORUZ'

Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, bu çalışmanın gürün için çok önemli olduğunu belirterek, “Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden sonra Gürün ilçemizde de Yula ve Kızırören köyü olmak üzere birkaç tane deprem yaşadık. Biz bu günde kadar Gürün’ün deprem bölgesi olmadığını, fay hattının geçmediğini biliyoruz ama meydana gelen depremlerden sonra belli aralıklarla birkaç tane deprem yaşadık. Bu vesileyle uzman kişiler tarafından Suçatı Mahallesi ve Dürmepınar köyünde Sismik Araştırma Merkezi kuruldu. 6 Şubat tarihinden sonra meydana gelen bu depremlerin neden olduğunu, bu araştırma merkeziyle depremin sebepleri incelenecek. Biz de hemşehrilerimizi bu araştırmaların neticesinde bilgilendireceğiz. Bu çalışma Gürün için çok önemli” dedi.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • zafergülten 11 ay önce Şikayet Et
    cahilin biri kalkmış ,yerin altını nasıl görmüşler diyor,bilmiyormu yerin altında fay atını tespit eden cihazlar var günümüz teknolojisinde,öyle teknolojiler varki değil fay hattığı,yeryüzü çekirdeğini bile inceleyebiliyor,
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • hıghlander 11 ay önce Şikayet Et
    Bölgede yer kabuğu geniş bir alanda yer değiştirdi,pasif bölgeler aşırı gerildi:sanırım Gürün ve civarında yeni bir genç fay oluşumuna şahit olunuyor.Tabi bu milyon yıllık bir sürecin başlangıcı.Zaten dünyanın o kadar ömrü kalmadı,boşverin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • 34 43 11 ay önce Şikayet Et
    ne fayı cahil cahil olmayın nasıl görmüşler yerin altını canlı böcek varmiymis
    Cevapla
  • Kerem 11 ay önce Şikayet Et
    Cahilin en kötüsü başkasını cahillikle itham edenidir.
  • APTALSIN 11 ay önce Şikayet Et
    cahilsin CAHİL.
  • Iman şuuru 11 ay önce Şikayet Et
    Cenab-ı Hak için her şey çok kolaydir. İsterse sebepsiz halkeder. Nasılki bazen dağlarda kayaların arasindan toprak olmadan ağaç yaratıyor. Aynen öylede fay hatsız depremi de suhuletle halkeder...
    Cevapla
  • ZÜLKARNEYN 11 ay önce Şikayet Et
    Ol dedimi olur. Ağzına sağlık kardeşim. RABBİM afetlerden muhafaza etsin
  • mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Putin bile gülerek cevap verdi bu soruya yapay bir deprem dedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.