Tekirdağ

Kamu görevlilerinin toplu sözleşmesi

13:04 03 Eylül 2015
Kamu görevlilerinin toplu sözleşmesi

 Merkez Büro-Sen Genel Başkanı Celil Tadık, "Toplu sözleşmede zam oranları, 2016 yılı için yüzde 6 artı yüzde 5, 2017 yılı içinde yüzde 3 artı yüzde 4 olarak imza altına alınmıştır, yani kamu çalışanları yine kaderlerine terk edilmiştir" dedi.

Tadık, Süleymanpaşa ilçesinde bulunan sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, toplu sözleşmelerde genel yetkili olan Memur-Sen'in hükümet ile yaptığı toplu sözleşme sürecinde kamu çalışanlarını büyük hüsrana uğrattığını savundu.

Türkiye şartları göz önüne alındığında, doların 3 lirayı geçtiği, enflasyonun zirve yaptığı ve seçim atmosferine girilen bu günlerde verilen zamların memurun cebine girmeden geri alındığını önü süren Tadık, şunları söyledi:

"Toplu sözleşmede zam oranları, 2016 yılı için yüzde 6 artı yüzde 5, 2017 yılı içinde yüzde 3 artı yüzde 4 olarak imza altına alınmıştır, yani kamu çalışanları yine kaderlerine terk edilmiştir. Toplu sözleşmede yapılan hatalardan dolayı memurların, 4 yılı heba oldu. Memurlarımız üyesi oldukları sendikayı tekrar değerlendirmelidirler."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.