Tekirdağ

Hobi olarak yetiştirdiği su kabakları geçim kaynağı oldu

15:32 05 Eylül 2015
Hobi olarak yetiştirdiği su kabakları geçim kaynağı oldu

Hayrabolu ilçesinde, süs eşyası yapımı için evinin bahçesinde su kabağı yetiştirmeye başlayan Hatice Kavuran, bu alandaki artan taleple hobisini işe dönüştürdü

 Hayrabolu ilçesinde, süs eşyası yapımı için evinin bahçesinde su kabağı yetiştirmeye başlayan 43 yaşındaki Hatice Kavuran, bu alandaki artan taleple hobisini işe dönüştürdü.

Kavuran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır evinin bahçesinde hobi olarak yetiştirmeye başladığı su kabağının zamanla geçim kaynağı olduğunu söyledi.

Yetişen kabakların üzerine motifler çıkarılarak süsleme yapıldığını ifade eden Kavuran, "Yıllar önce yetiştirmeye başladığım su kabağı benim hobim ve yeni işim oldu. Her yıl bahçeme ekiyorum ve bir kökte yaklaşık 30 adet su kabağı yetişiyor. Diğer bayanlara da örnek olacağını düşünüyorum. Yeni iş kapısı bile açabilirler" dedi.

Bahçesindeki su kabaklarını görenlerden olumlu tepkiler aldığını belirten Kavuran, şöyle konuştu:

"Evime gelen dost ve misafirler çok güzel olmuş diyor. Bazı insanlar kabağı bile tanımıyor. Ürün kaybolmasın, daha çok tutulsun, daha çok kişi bundan istifade etsin istiyorum. Bizim burası da su kabağını sevdi. İnşallah daha da sevecek, çoğaltacağız. Yetiştirilen kabakları satıyorum ve aile bütçesine katkım oluyor. Yaptığım işten çok memnun ve severek yetiştirip bakımını yapıyorum.  Özellikle satın alınan su kabaklarını süs eşyası olarak kullanıyor."

Kavuran, yetiştirdiği su kabaklarının tanesini 15-20 liradan sattığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.