Tekirdağ

Çorlu'daki rüzgar enerji santralinde inceleme

15:41 17 Eylül 2015 1 Yorum Var
Çorlu'daki rüzgar enerji santralinde inceleme

TREDAŞ, Türkiye'nin kurulu gücü en yüksek lisanssız öztüketim rüzgar santralini inceledi

 Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) yetkilileri, Çorlu'da faaliyet gösteren bir iplik fabrikasına ait Türkiye'nin kurulu gücü en yüksek lisanssız öztüketim rüzgar santralini inceledi.

TREDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikanın içinde yapımı devam eden tesisin TREDAŞ'a yaptığı 2 bin 350 kilovat kurulu gücündeki başvurunun, Türkiye'de yapılmış ve çağrı mektubu verilmiş ilk lisanssız öztüketim kapsamındaki başvuru olma özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Üretilen enerjinin dağıtım şebekesine verilmeden sadece tesiste tüketilmesi anlamına gelen öztüketim başvuruları, bu özelliğiyle lisanssız üretim yönetmeliğinde belirtilen 1 megavat sınırının kapsamı dışında kaldığı ifade edilen açıklamada, tesisin üretim gücünün tamamını gerçekleştirecek olan 98 metre kule yüksekliğine ve 92 metre rotor kanat çapına sahip olacak olan türbinin, bu özelliğiyle de lisanssız üretim anlamında Türkiye genelinde kurulan en büyük türbinlerden bir tanesi olduğu bildirildi.

Açıklamada, kurulumu devam eden tesisin, bölgede ve ülke genelinde aynı türde birçok başvuruya da örnek teşkil ettiği, bu konudaki süreçlerin işletilmesi anlamında sektörde ilk ve yol gösterici özelliğe sahip olduğu kaydedildi.

İnceleme heyetine TREDAŞ Müşteriler Müdürü Serap Duran, TREDAŞ Çorlu İşletme Bakım Başmühendisi Bülent Bakırcıoğlu, TREDAŞ Müşteriler Başmühendisi Deniz Özdemir ve Müşteriler Mühendisi Tahir Saraç katıldığı ifade edildi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Metin AKTI 8 yıl önce Şikayet Et
    Enerji Geleceğimizi, yenilenebilir doğal ve dönüşümlü Alternatiflerden Enerji üretmekle kurtarabiliriz.. Emeği geçen herkese teşekkürler..
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.