Tekirdağ

Heyacan tutkunlarının yeni adresi, Uçmakdere

11:04 26 Eylül 2015
Heyacan tutkunlarının yeni adresi, Uçmakdere

Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi, yaz tatili boyunca yamaç paraşütüyle farklı bir keyif yaşamak isteyen İstanbul ve Trakya'daki heyecan tutkunlarının uğrak yeri oldu

YAVUZ KARADUMAN - Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi, yaz boyunca denizin ve yeşilin bir arada olduğu doğal güzellikleriyle yamaç paraşütüyle farklı bir keyif yaşamak isteyen İstanbul ve Trakya'daki ekstrem spor tutkunlarını ağırlıyor.

Yaz tatilinde farklı bir keyif yaşamak için Uçmakdere'ye gelen ziyaretçiler, hem televizyon dizilerine konu olan doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor hem de yamaç paraşütüyle gökyüzü ile buluşuyor.

Ayvasıl mevkisindeki yamaçlar, ziyaretçilerin yaklaşık 600 metre yükseklikten süzülerek gökyüzüyle buluşmasına olanak sağlarken, aynı zamanda Uçmakdere Sahili'nde gerçekleştirilen dalış etkinlikleri ile tatilciler Marmara Denizi'nin maviliklerinde, sualtı dünyasıyla tanışıyor.

Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) Başkanı Sadri Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak uçuşlarını bu bölgede gerçekleştirdiklerini ve bölgenin doğal güzellikleri nedeniyle ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Bu sene yamaç paraşütüne çok fazla ilgi olduğunu İstanbul ve Trakya'dan çok sayıda ziyaretçinin bölgeye geldiğini ifade eden Özel, "Yamaç paraşütü aktivitesi günbegün artarak devam ediyor. Artık her sene ikiye katlayarak gidiyoruz. Tekirdağ'ın adı yamaç paraşütüyle günden güne anılmaya başlandı. Biz de tabi bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Özel, yamaç paraşütü uçuş bölgesinin şehir merkezlerine yakın olmasının da büyük avantaj sağladığına dikkati çekerek, "Uçmakdere Tekirdağ il merkezine 25, İstanbul'a da 150 kilometre uzaklıkta olması ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlıyor. Bu sene tatil sürelerinin uzun olması ile bölgemiz İstanbul ve Trakya'dan farklı bir tatil yaşamak isteyenlerin tercihi oldu" diye konuştu.

Bölgenin yılın 12 ayı yamaç paraşütü için elverişli bir iklime ortama sahip olduğunu ifade eden Özel, Tekirdağ yamaç paraşütü için meteorolojik açıdan çok uygun bir bölge olduğunu ve kış aylarında bile uçuş gerçekleştirdiklerini bildirdi.

- Kurban Bayramı'nda tatilcileri gökyüzüyle buluşturacaklar

Özel, bayram döneminde de uçuş faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu sene de yine Kurban Bayramı'nda her zaman olduğu gibi uçuşlarımıza devam ediyoruz. Şansımıza uçuş için havalar güzel. Kötü geçen bir ağustos ayından sonra meteoroloji bizim için sürpriz bir şekilde iyi bir hava verdi ve ümit ediyoruz ki bunu sağlıklı bir şekilde güzel uçuşlarla değerlendireceğiz. Tabi Bayramın 9 gün olması da  hem bizim açımızdan hem de tatilciler açısından güzel bir sonuç oldu. Ümit ediyorum tatil boyunca burada çok güzel uçuşlar gerçekleştireceğiz. Yine her zaman olduğu gibi ağırlıklı olarak İstanbul'dan gelen misafirleri 625 metrelik tepemizden emniyetli bir şekilde, güvenli bir şekilde uçuşlarını yaptırıp, ekstrem sporların yamaç paraşütünün tadına varmış bir şekilde evine göndereceğiz."

Yamaç paraşütünün yanı sıra bölgede dalış turizminin de gelişmeye başladığını aktaran Özel, şunları kaydetti:

"Havalar müsaade ettiği ölçüde, bu sene yamaç paraşütüne ilave olarak burada 'discovery dalış' dediğimiz günübirlik dalışları başlattık. Üçüncü bir dal olarak kanyon turizmini de başlatacağız. Trakya'da, Marmara Bölgesi'nde ilk defa onunda çalışmalarında sona gelmiş bulunmaktayız. Yani artık sadece Yamaç paraşütü değil, ekstrem sporların diğer alanlarında da biz Tekirdağ'da hizmet vereceğiz ve burası bir ekstrem spor cenneti haline getireceğiz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.