Tekirdağ

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

17:49 28 Eylül 2015
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Ergene Belediyesi, ilçede okula yeni başlayan bin öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı

Ergene Belediyesi, 2015 - 2016 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle, ilçede okula yeni başlayan bin öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yeni eğitim yılının ilk gününde Ergene İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerle bir araya gelen Yüksel, birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere kırtasiye malzemesi ve çanta hediye etti.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması ile ailelerin eğitim yükünü azaltmaya çalıştıklarını belirterek, ilköğretim okullarında eğitime destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

Eğitimin hayat boyu devam eden, gelişen, değişen ve kendisini yenileyen bir süreç olduğunu ifade eden Yüksel, Türkiye'nin daha güçlü, daha çağdaş ve saygın bir konumda bulunmasının eğitimle mümkün olacağını kaydetti. 

İnsanın varoluşundan beri, yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak istediğine değinen Yüksel, "İnsanlar, tarih boyunca sürekli çalışmış, araştırmıştır. Gelişmiş toplumlarda bilgi, güç ve otoritedir. Bilgiye ulaşmak için ise modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımızın amacı, öğrencileri bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.