Tekirdağ

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

17:33 12 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Tekirdağ Barosu ve Eğitim - Sen emek ve meslek örgütleri Ankara'da terör saldırısını kınadı.

Tekirdağ Adliyesi önünde toplanan avukatlar Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

Avukatları adına konuşan Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol, Türkiye'nin 2 gün evvel Ankara’daki hain saldırı ile yine can evinden vurulduğunu savundu.

İnsan gibi yaşamak için demokrasi ve özgürlük için giden insanların bombalı bir saldırıya kurban verildiklerini söyleyen Erol, şunları ifade etti:

"Çocuk, kadın, genç vatanseverler göz göre göre bilerek katledildiler. Umutla Ankara’ya barış için gidenler barış istedikleri için gözden çıkarıldılar. Türkiye halk ihlallerinin yapıldığı cadı kazanına dönüştürüldü. Bu hain saldırıyı tüm insani hislerimizle içimiz yanarak kınıyoruz. Her zaman barıştan hukuktan ve insanlıktan yana olmak için çalışacağız."

Açıklamaların ardından avukatlar sessizce dağıldı.

- Saldırı Çorlu ilçesinde protesto edildi.

Atatürk Meydanı'nda toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup bir süre slogan attı.  

Grup adına konuşan Emriye Demirkır, kendisinin de Ankara'daki patlama anında orada olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin her yerinden binlerce insanın katıldığı bir mitinge kendilerinin de bölgeden otobüslerle katılım sağladıklarını ifade eden Demirkır, ''Biz de Ankara'daki kardeşlik ve barış mitingine katıldık. Orada halaylar çekerken birden patlamalar oldu. Sonuç ortada, yüzlerce insan yaralı ve yüzden fazla insanımız da yaşamını yitirdi'' dedi. 

Üzgün, öfkeli, yasta ve isyanda olduklarını söyleyen Demirkır, örgütlü örgütsüz, bütün siyasi görüşten olan herkesi yaşanan bu olaya tepki göstermeye davet etti. 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.