Tekirdağ

NKÜ akademik yıl açılış töreni

14:28 13 Ekim 2015
NKÜ akademik yıl açılış töreni

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "İnsanlıktan nasibini almamış bu kişiler ve onları uzaktan yöneten, kumanda edenler inşallah cezalarını bulacaklar" dedi.

Salihoğlu, Namık Kemal Üniversitesinin (NKÜ) rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen 2015-2016 akademik yıl açılış töreninde, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle andı, yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu tür saldırıların son bulmasını ümit ettiğini ifade eden Salihoğlu, şöyle konuştu:

"İnsanlık düşmanlarının nerede ortaya çıkacağı belli olmuyor. İnsanlıktan nasibini almamış bu kişiler ve onları uzaktan yöneten, kumanda edenler inşallah cezalarını bulacaklar. Onların cezalarını bulması, ailelerinin yaralarını bir nebze de olsa kapatır. Bu tür olayları çok gördük ve aileler uzun yıllar sonra olsa da bu acıları yüreklerinde hissediyorlar."

- "Bilimsel katkıyla tarım potansiyeli gelişecek"

Salihoğlu, NKÜ'nün Tekirdağ için önemli olduğunu belirterek, üniversite-sanayi iş birliğine değindi.

Tekirdağ'daki 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 1500'e yakın sanayi tesisi olduğunu hatırlatan Salihoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de uzun yıllardan beri üniversite-sanayi iş birliği hep önerilir ancak yeterli düzeyde bu iş birliği sağlanamadı. İnşallah Tekirdağ'daki sanayi ile başta üniversite olmak üzere eğitim ve öğretim kurumları daha iyi iş birliğine girer ve gençlerimizin yetişmesine önemli katkı sağlar. Kent, yaklaşık 3 milyon 800 bin dekarlık yüksek verime sahip bir tarım alanına sahip. Türkiye'de kanola, ayçiçeği, buğday gibi ürünlerin yetiştiği illerimizden bir tanesi olan Tekirdağ'da tarımsal potansiyelin de üniversitenin bilimsel katkılarıyla daha da geliştirileceğine inanıyorum."

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek bu tür terörist eylemleri şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Yeni dönemde üniversitelerini tercih eden öğrencileri tebrik eden ve başarılı bir yıl geçirmelerini dileyen Şimşek, üniversite hakkında bilgi verdi. 

Konuşmaların ardından NKÜ rektörlük binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, "Vatan Şairi Namık Kemal ve Hayatı" konulu ilk dersi verdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.