Tekirdağ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

18:46 14 Ekim 2015
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

"Türkiye ne zaman yüzünü Batı'dan Doğu'ya döndürse, Orta Doğu'daki olaylara bir şekilde dahil olmaya kalksa ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Türkiye ne zaman yüzünü Batı'dan Doğu'ya döndürse, Orta Doğu'daki olaylara bir şekilde dahil olmaya kalksa ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır" dedi.

Partisinin Marmaraereğlisi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Öztrak, toplantının ardından esnafı ziyaret ederek, sohbet etti.

Öztrak, yaptığı açıklamada, ülke olarak son derece üzüntülü bir dönemden geçtiklerini belirterek, 7 Haziran'dan sonra her gün şehit haberleri geldiğini, sivil insanların hayatını kaybettiğini anlattı.

Türkiye'nin canlı bomba eylemiyle karşı karşıya kaldığını aktaran Öztrak, "Türkiye ne zaman yüzünü Batı'dan Doğu'ya döndürse, Orta Doğu'daki olaylara bir şekilde dahil olmaya kalksa ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır. Türkiye'nin hiçbir zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesinden vazgeçmemesi ve diğer ülkelerin iç işlerine karışmaması gerekiyor. Türkiye'de, Orta Doğu'daki savaş ortamına çekmek isteyen birtakım girişimlere açık ve buna karşı dayanıksız bir ortam oluştu. Bunun da derhal giderilmesi gerekiyor" diye konuştu. 

- "Vatandaş erken seçim istemedi"

Seçmenin 7 Haziran seçiminde koalisyonu işaret ettiğini dile getiren Öztrak, CHP seçmenin verdiği bu mesajı yerine getirmeye çalışırken, diğer partilerin ülkeyi seçime götürdüğünü kaydetti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, yeniden seçim sürecine girildiğinde karşılaşılan manzaraların hiç de iç açıcı olmadığını ifade ederek, şu görüşleri aktardı:

"İnanılmaz şeyler duyuyoruz. Diyorlar ki, bu canlı bombaların isimleri elimizde vardı, ama eylem yapmadan dokunamıyoruz. Yani, patlatacak kendisini ondan sonra dokunacaksınız. Bu ne demek arkadaş? Bu bir şeyi gösteriyor, bu ülke çok kötü yönetildi. Bugün geldiğimiz nokta budur. Biz bu cumhuriyeti sokakta bulmadık. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bazılarımız bu ülkeye daha önce gittiği yerlerden geri geldi. Burası bizim son vatanımız. Mustafa Kemal'in kurduğu bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bu seçim bu bakımdan Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biridir."

Faik Öztrak, AK Parti'nin iktidarı bırakmak istemediğini savunarak, demokrasilerde iradenin halkta olduğunu söyledi. Faik Öztrak, "Bir türlü iktidarı bırakmadılar. 400 vekil dediler, 150 şehit geldi. 97 insanımız Ankara'nın göbeğinde canlı bombalarla canını kaybetti. Bir demokraside, bir parti seçimi kaybettiği halde iktidarı bırakmak istemiyorsa, orada istikrarsızlık olur" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.