Tekirdağ

PTT'nin 175. kuruluş yıl dönümü

12:29 23 Ekim 2015
PTT'nin 175. kuruluş yıl dönümü

Tekirdağ'da PTT 175’inci yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

 Tekirdağ'da, Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) 175’inci yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

PTT Tekirdağ Başmüdürlüğü önünde toplanan kurum araçları,  Hükümet Caddesi boyunca konvoy yaptı. Konvoyun ardından, PTT Başmüdürlüğü'nde gişede yanan 175'inci numarada işlem gören İbrahim Yavuz'a, PTT Başmüdürü Cafer Ersoy tarafından hatıra pul seti hediye edildi.

Burada konuşan Ersoy, 23 Ekim 1840 yılında posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla PTT'nin kurulduğunu, kurumun 1854 yılında telgraf icadından 11 yıl sonra ise telgraf hizmetlerine başlandığını belirtti.

PTT'nin 175 yıldır insanların mutluluklarını, üzüntülerini, taşıdığı mektuplarla paylaştığını kaydeden Ersoy,  "Posta İdaresi kurulduğu tarihten itibaren ilerleme ve gelişme gücünü her yıl artırarak günümüze taşınmıştır. Ülkenin her köşesinde en kaliteli hizmeti sunma anlayışı ve 175 yıllık bir tarihi geçmişin verdiği haklı gurur ve güvenle 2002 yılından sonra teknolojiyi çok iyi kullanarak hızlı bir gelişim ve dönüşüm içerisinde büyük atılımlara imza atmış, 2004 yılında PTT Bank projesi ile Türkiye’nin en büyük otomasyon ağına sahip kuruluşu olmuştur" dedi.

Ersoy, PTT'nin, Türkiye genelinde 4 bin 511 iş yeri olduğunu ve hepsinin otomasyon ağı ile birbirine bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinliğe, Ersoy'un yanı sırıa, PTT Tekirdağ Başmüdürlüğü çalışanları, kısım müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.