Tekirdağ

Milletvekili seçiminin ardından

14:24 03 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, yeni hükümetin oluşturacağı bütçede, teşvikler, sosyal ve ekonomik anlamda reformlar ile iş dünyasının desteklenmesine yönelik bir dizi yeni kararlar alınmasını beklediklerini söyledi.   

Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım sonrası milli iradenin tek başına hükümetin kurulmasından yana karar verdiğini belirtti.

İş dünyasının bir an önce hükümetin kurulmasını arzu ettiğini dile getiren Günay, "Önümüzde 4 yıllık bir dönem var. Ekonomik ve sosyal anlamda reformların yapılabileceği önemli bir dönem olacak. Yeni hükümetin oluşturacağı bütçenin içinde teşvikler, sosyal ve ekonomik anlamda reformlar ile iş dünyasının desteklenmesiyle ilgili bir dizi yeni kararlar alınmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Cengiz Günay, Türkiye'nin 80 milyona yakın nüfusu, coğrafyası ve etkin dinamikleriyle mesafe katedebilecek enerjiye sahip olduğuna işaret ederek, "Ancak farklı nedenlerden dolayı bunlardan uzak kaldık. Önümüze çıkan tablo, güvenin ve istikrarın olduğu bir tablo. Bu tablo, bizi aydınlık yarınlara taşıyacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.