Tekirdağ

Tekirdağ TSO Başkanı Günay:

15:09 04 Kasım 2015
Tekirdağ TSO Başkanı Günay:

"BALO projesi, Türkiye'nin, özellikle Anadolu'nun Avrupa ile buluşmasında çok önemli bir proje"

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cengiz Günay, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) projesinin, Türkiye'nin özellikle Anadolu'nun Avrupa ile buluşmasında çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

Günay, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, BALO projesindeki eksikliklerinin giderilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek, Tekirdağ Limanın da tren ferisinin olduğunu ancak Bandırma Limanında tren ferisinin hala tamamlanamadığını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ortak olduğu projede, her geçen gün biraz daha iyiye gittiklerini anlatan Günay, şöyle konuştu:

"BALO projesi, Türkiye'nin, özellikle Anadolu'nun Avrupa ile buluşmasında çok önemli bir proje. Her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor. Biraz daha kuruluş amacına yaklaşmaya başladı. Avusturya Devlet Demiryolları’nın yük taşımacılığı şirketi Rail Cargo Austria (RCA) ile partner olarak çalışıyoruz. Bu işbirliği ile batı Anadolu bölgesindeki üretimlerin taşıma maliyetlerinde daha ekonomik navlun elde edilmesinin sağlanması amacı güdüyoruz. Avusturya Demiryolları ile bir dizi çalışmalar var. Şu anda partner olarak çalışıyoruz. Partnerliği daha da geliştirmenin çalışmaları var." 

Avusturya Demiryolu'nun, Avrupa'nın en büyük demiryolu şirketlerinden birisi olarak öne çıktığını belirten Günay, dolayısıyla bu demiryolu şirketinin Türkiye'nin üretim gücünün farkında olmasından dolayı BALO projesini çok önemsediğini ifade etti.

BALO misyonu çerçevesinde, sanayi ürünlerini uluslararası pazarlara çok daha ekonomik biçimde ulaştıracaklarını ve alternatif taşıma kanallarını canlandıracaklarını söyleyen Günay, aynı zamanda bu proje ile seferlerin sıklaştırılması ile daha uygun transit süre ve ekonomik navlun elde edilmesi ile lojistik sektörüne katkı sağlamayı planladıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.