Tekirdağ

Malkara'da öğrencilere "organ bağışı ve organ nakli" semineri

09:02 05 Kasım 2015
Malkara'da öğrencilere "organ bağışı ve organ nakli" semineri

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilere yönelik "organ bağışı ve organ nakli" semineri düzenlendi.

Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Özge Kuday, seminerde yaptığı konuşmada, Türkiye'de binlerce insanın hastanelerde ve evlerinde yaşama tutunabilmek için organ bağışı beklediklerini belirtti.

Organ bağışının, kişi hayatta iken, kendi iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesi olduğunu anlatan Kuday, "On sekiz yaşını doldurmuş, doğru ile yanlışı ayırt etme yetisine sahip herkes başta kalp olmak üzere akciğer, karaciğer, böbrek, pankreas gibi organlar ile kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas ve kemik iliği gibi dokuları bağışlayabilmekte ve bunlar nakledilebilmektedir" dedi.

Kuday, organ nakli sayesinde hastaların ikinci bir yaşam şansı yakaladıklarını ifade ederek, "Organ bağışı insanın insana yapabileceği en büyük yardımdır. Bizim yaşama şansımız olmasa bile, bağışlayacağımız sağlıklı organlarımızla başkalarını yaşatma şansımız olabilir. Türkiye’de 25 Bini aşkın kişi organ bağışı beklemektedir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.