Tekirdağ

Çorlu'da nostaljik heykeller ilgi görüyor

16:32 07 Kasım 2015
Çorlu'da nostaljik heykeller ilgi görüyor

Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan nostaljik heykeller halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. 

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, Çorlu Belediyesi tarafından sosyal projeler kapsamında hayata geçirilen nostaljik heykellerin, Cumhuriyet Meydanı belediye binası önünde konuşlandırıldığını ve burada halk tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

İlçe genelinde bu heykellerin sayısını arttıracaklarını, unutulmaya yüz tutmuş meslekler ile değişik figürlü insan profillerinin heykellere yansıtılacağını anlatan Baysan, şunları söyledi:

"İlçemizde sosyal projelerimiz kapsamında nostaljik heykeller çalışması vardı. Bu bağlamda, yaptırdığımız heykelleri ilçemizin bazı yerlerine koyarak buralarda sergilemeye başladık. Bu heykellerimiz halk tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanıyor.''

 

- ''Çalınan simitlerin yerine yenileri koyuldu'' 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki simitçi heykelinin simitlerinin çalındığını hatırlatan Baysan, yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü ve bundan sonra böyle bir olayın olmamasını temenni ettiklerini söyledi. 

Baysan, şunları ifade etti:

"Cumhuriyet Meydanı'ndaki simitçi heykelinin elindeki ve tepsisinde bulunan sembolik taştan yapılmış simitler geçtiğimiz günlerde bazı kendini bilmezler tarafından çalındı. Bunu hiç kimseye yakıştıramıyorum. Biz, belediye olarak çalınan simitlerin yerine yenilerini yaptırarak koyduk. Bundan sonra da böyle bir çirkin davranışla karşılaşmamayı temenni ediyoruz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.