Tekirdağ

Çorlu'da arı üreticilerine destek

14:25 08 Kasım 2015
Çorlu'da arı üreticilerine destek

"Tekirdağ Arıcılığını Geliştirme Projesi" kapsamında Çorlu'da 62 arı üreticisine 402 kovan dağıtıldı.

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Tekirdağ Arıcılığını Geliştirme Projesi" kapsamında Çorlu'da 62 arı üreticisine 402 kovan dağıtıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediyesi ek hizmet binası önünde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, 62 arı üreticisine toplam 402 arı kovanı dağıtımı yapıldığını belirterek, proje kapsamında 11 ilçenin tamamında yaklaşık 10 bin arı kovanı dağıtacaklarını söyledi.

Proje kapsamında ilk arı kovanı dağıtımına Çorlu'da başladıklarını ifade eden Albayrak, "Bugün projenin ilk ayağını Çorlu’dan başlatıyoruz. Çorlu’da bulunan 62 üreticimize 402 arı kovanı dağıttık. Arı üreticilerimizi desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeye başladık. Projenin ve dağıtılan kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da, önemli bir projenin ilk ayağı olan teslim töreninin kendi ilçelerinde yapılmasından dolayı memnun ve mutlu olduğunu kaydetti. 

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Çorlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Alim ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ile arıcılar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.