Tekirdağ

CHP'nin Tekirdağ'daki 3 ilçede yapacağı kongreler

14:17 16 Kasım 2015
CHP'nin Tekirdağ'daki 3 ilçede yapacağı kongreler

Tekirdağ İl Başkanı Çetin: "Genel merkezimiz tarafından 3 ilçemizde de kongre takibi durdurulmuştur"

CHP'nin, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki kongre sürecinin durdurulduğu bildirildi.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, yaptığı açıklamada, partinin genel merkezinin illerindeki üç ilçede yapılacak kongreye ilişkin karar aldığını söyledi.

Çetin, "Genel merkezimiz tarafından 3 ilçemizde de kongre takibi durdurulmuştur" dedi.

CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada da, ilçedeki "muhtarlık bölgesi delegeleri ve parti içi ön seçmen seçimleri il-ilçe kongreleri" süreci ve seçimlerinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreteri Gürsel Tekin tarafından yollanan yazı ile durdurulduğu bildirildi.

Genel merkezden gönderilen yazıda, sürecin durdurulma gerekçesi olarak birçok defa istenen tutanakların ve listelerin merkeze göndermediği, seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılmadığı, 3 gün öncesinden asılması gereken listelerin asılmadığının tespit edildiğinin gösterildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Süleymanpaşa ilçemizde devam eden seçimlerin usulsüz, tüzüğe ve kongreler yönetmeliğine aykırı bir biçimde devam etmesi de gerekçeler arasındadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki genel merkezimiz tarafından tarafımıza herhangi bir tutanak ve liste gönderim talebi gelmemiştir. Seçimlerin sağlıklı bir ortamda yapılmadığı savı kanıtlanmalıdır. Asılmadığı iddia edilen listeler ilçe yönetim kurulu kararı sonrası tutulan ekteki tutanakla parti binamızda bulunan duyuru panosuna asılmıştır. Seçimlerin yapılacağı yer, tarih ve saat duyurusu hem parti binamızdaki duyuru panosuna asılmış hem de bütün üyelerimize kısa mesaj yoluyla iletilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.