Tekirdağ

Tekirdağ'da "1 Litre Bakar mısınız?" Projesi

17:11 19 Kasım 2015
Tekirdağ'da "1 Litre Bakar mısınız?" Projesi

 Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) arasında okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine su kullanımında tasarrufu amaçlayan "1 Litre Bakar mısınız?" Projesi  işbirliği protokolü imzalandı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende Tekirdağ İl Milli  Eğitim Müdürü Halis İşler ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, proje sözleşmesini imzaladı.

İşler, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere suyu tanıma, su kirlenmesi ve su tasarrufu konularında su bilinci kazandırmaya çalışmak ve farkındalık yaratabilecek çalışmalar yapmalarına olanak sağlamak amacıyla "1 Litre Bakar mısınız?" Projesi hazırladıklarını kaydetti. 

TESKİ ile işbirlikleri çerçevesinde okullardaki su depolarının temizlik ve bakımının yapılacağını belirten İşler, yapılan tüm bu çalışmalardaki amacın suyun tasarruflu bir şekilde kullanımını sağlamak olduğunu ifade etti. 

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da, stratejik planları arasında su tasarrufunun sağlanmasının da olduğunu belirterek, bu kapsamda çeşitli kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

Su tasarrufuna ilişkin kampanya çalışmalarında Milli Eğitimle de işbirliği içinde olup kampanyamızın yaygınlaşmasını amaçladıklarını ifade eden Başa, amaçlarına uygun bir projede işbirliği yapacak olmalarından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Tekirdağ'ın su kaynaklarının korunmasında ciddi ihtiyacı olduğunu belirten Başa, "Tekirdağ'da kullanılan içme sularının önemli bir kısmı yeraltı sularından temin ediliyor. Bölgedeki yeraltı sularının kullanımının azaltılması ve yüzeysel suların kullanılmasına geçiş büyük önem taşıyor. Yüzeysel su kaynaklarına geçilmesi noktasında bölgede gölet ve barajların yapımına devam ediliyor" şeklinde konuştu.    

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.