Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin "Halk Ekmek Fabrikası" projesi

14:02 26 Kasım 2015
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin "Halk Ekmek Fabrikası" projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, halk ekmek fabrikası projesiyle halka hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, gerçekleştirilmesi düşünülen tüm projeleri paydaşlarla paylaşarak hayata geçirmeyi ilke edindiklerini ifade etti. 

Gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri arasında yer alan ekmek fabrikasının öncelikle sosyo ekonomik durumu düşük vatandaşlara ve Tekirdağ halkına hizmet vermeyi amaçladıklarını kaydeden Albayrak, düşüncelerinin kesinlikle kimsenin ekmeğiyle oynamak olmadığını, fırıncıları zora sokmak olmadığını vurguladı.

Projenin halkın talebinin de yoğun olduğunu dile getiren Albayrak, projenin henüz ilk aşamada olduğunu, fırıncılar ve sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya gelerek konuyu enine boyuna değerlendireceklerini ve herkesin mutlu olacağı ortak bir paydada buluşmak istediklerini ifade etti. 

Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka da projenin özellikle sosyal amacına değinerek, yapılan araştırmalara göre halkı yüzde 57’sinin ekmek alırken fiyatı önemsediğini söyledi. 

Fırıncılar ile rekabete girmek amacında olmadıklarını ifade eden Dodurka, şunları kaydetti: 

"Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde öncelikle dar gelirli vatandaşlarımıza biraz olsun destek olmaktır. 1 kişinin asgari ücretle çalıştığı 4 kişilik bir ailenin aylık kazancının yüzde 15’ini ekmeğe verdiği belirlenmiştir. Çölyak ve fenilketonuri hastalarımıza glütensiz ekmek üreterek kolay temin edemedikleri temel besin maddesine ulaşmaları sağlanacaktır. Kurulacak büfelerin kiralanmasında şehit, gazi ve engelli ailelerine öncelik tanınacak." 

Toplantıda, İzmir Kent Ekmek Kurucu Müdürü Zeki Babaoğlu da deneyimlerini fırıncı esnafı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile paylaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.