Tekirdağ

Öğrenciler, "yetim kardeşlerine" sahip çıkıyor

13:31 27 Kasım 2015
Öğrenciler, "yetim kardeşlerine" sahip çıkıyor

 MUHTEREM ERKUL - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) "İyilikte yarışan sınıflar" sloganıyla yürüttüğü "Yetim Kardeş Projesi"ne destek olan öğrenciler, harçlıklarıyla tanımadıkları mazlum ülkelerin çocuklarına destek veriyor.

Memur-Sen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının da paydaşı olduğu proje kapsamında "yetim kardeş" edinen sınıflardaki öğrenciler, harçlıklarından artırdıkları paraları, proje için tasarlanan kumbaralarda biriktiriyor. Kumbaralarda toplanan paralar, her ay sınıf başkanı öğrencilerce İHH'nın banka hesabına yatırılıyor. Toplanan paralar, İHH tarafından aralarında Suriye ve Filistin gibi dünyanın çeşitli ülkelerindeki yetimlere ulaştırılıyor. 

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlangıcından bu yana okullarında uyguladıklarını projeye öğrencilerin ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi.

Öğrencilerin baktığı yetimlerin kimlik bilgileri ve fotoğraflarının sınıflardaki panolara asıldığına işaret eden Şenol, "Hangi sınıfın hangi yetime baktığı biliniyor. İHH, Suriye, Filistin gibi ülkelerdeki yetimleri belirledikten sonra bu yetimler için toplanan paralar, yine İHH tarafından açılan hesaplara yatırılıyor" diye konuştu.

-"Kardeşlik ve iyilik yapmak duygusu gelişiyor"    

"Yetim Kardeş Projesi"nin genelde imam hatip okullarında uygulandığını anlatan Şenol, şöyle devam etti:

"Projeyi iyi anlatıp iyi tanıtmak gerekiyor. Burada maddi unsur da söz konusu ama kardeşlik ve yardımlaşma duygusunu geliştirmek, iyilik yapmayı öğrenmek gibi değerleri öğrencilere verebilmek için projeye sahip çıkıyoruz. Maddiyatın çok ötesinde bu duyguları verebilmek amacını taşıyoruz. Proje kapsamında bazı sınıflar, birden fazla yetim kardeş edinmek istiyor. Öğrencilerin projeye sahiplenmesi, bizim amaçlarımıza ulaştığımızı ve doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Mesela geçen yıl, ihtiyaç sahibi ailelerimiz için kardeş aile projesi yaptık. Proje kapsamında öğrenciler, kendi aralarında çekmiş oldukları kuralarla yağ ve makarna gibi temel gıda maddelerinden oluşturdukları paketleri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı."  

Projeye destek veren öğrencilerden Beyza Çalışkan da bu projenin birlik ve beraberliklerini güçlendirdiğine dikkati çekerek yetim kardeşlerinin ihtiyaçlarını karşılamada katkıda bulundukları için mutlu olduklarını ifade etti.

İHH'nın partner kuruluşu Tekirdağ İnsani Yardım Derneği Başkanı Ekrem Güzelsoy da projeyle ilgili çalışmalarında geçen yıl il genelinde 130'a yakın yetime katkıda bulunulduğunu bildirdi. 

Projenin tanıtımı ve iyi anlatılması için çalışmalarının devam ettiğine değinen Güzelsoy, tüm okullara ziyaret gerçekleştirdiklerini ancak İmam Hatip Okulları'nın projeye ilgisinin daha fazla olduğunu vurguladı.

- Yetimlere her ay 100 lira

İHH'nın projesiyle savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle dünyanın herhangi bir ülkesinde ailesini kaybetmiş çocukların eğitim, sağlık, barınma, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması ve dünyada iyiliğin yayılması amaçlanıyor.

Projeye katılan sınıflar, desteklenen yetimlere her ay 100 lira gönderiyor. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.