Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

13:51 02 Aralık 2015
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Belediye Başkanı Baysan'dan, "Birlikte Engelleri Kaldıralım" fotoğraf sergisine ziyaret

 Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) tarafından açılan "Birlikte Engelleri Kaldıralım" fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Omurtak Caddesi'nde bulunan Tarihi Belediye Binası'ndaki sergi salonunda açılan sergideki fotoğrafları inceleyen Baysan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerin yaşadığı zorlukları konu alan fotoğrafların yaşanan acı gerçekleri gözler önüne serdiğini belirterek, herkesin birer engelli adayı olduğunu ve bu nedenle engelli vatandaşların haklarının ihlal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Tarihi Belediye Binası'nı geçtiğimiz günlerde tadilat ve yenileme çalışmaları sonunda bu tür sosyal ve sanatsal hizmetlere açtıklarını ifade eden Baysan, ''Burada çok güzel sergiler açılıyor. Yılın her günü farklı bir kurumun yada sivil toplum örgütünün burada sergisi oluyor. Bu da bizleri sevindiriyor'' dedi. 

 

- Çorlu Evcil Kanatlılar Festivali'ne doğru

 

Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Aytaç Göçmen, bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan Çorlu Evcil Kanatlılar Festivali'nin 6 Aralık'ta gerçekleşeceğini bildirdi.

Göçmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük festivallerinden biri olan Çorlu Evcil Kanatlılar Festivali'nin, dünyanın sayılı festivalleri arasında yer aldığını söyledi.

Cumhuriyet Parkı içinde yer alan Gençlik ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Çorlu Evcil Kanatlılar Festivali'nin bölge adına çok önemli bir faaliyet olduğunu belirten Göçmen, "Çorlu Belediyesi’nin de desteklediği festivalde, ön tepe güvercin, şebab güvercin, Trakya tepeli, tepesiz güvercin ve İzmir taklacısı güvercin güzellik yarışması yapılacak" dedi.

Festivalde süs tavuk ırkları, ötücü kuşlar, kanarya ırkları, muhabbet kuşu ırkları, Türkiye ve dünyanın en güzel güvercinleri ödüllü yarışı, posta güvercinleri sergisi, yem ilaç standı, kafes ve evcil kanatlı standı bulunacağını da kaydeden Göçmen, ''Üretici arkadaşların ırk değişimi yapabilmesi için satış imkanı sunulacak. Organizasyonda 270 satış kafesi, 830 yarış kafesi, alanında uzman 42 hakem, 50 görevli bulunacak. Türkiye'de amatör ve profesyonel olarak yapılan bu hobi, katılımcıların desteğiyle dünyanın en büyük evcil kanatlı fuarı olacaktır düşüncesindeyim'' diye konuştu.

 

- ''Yalnız Değilim Projesi"

 

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen ''Yalnız Değilim Projesi" kapsamında düzenlenen okullar arası masa tenisi turnuvası sona erdi.

Çorlu Kapalı Spor Salonu'nda 200 öğrenci arasında gerçekleşen masa tenisi turnuvasında, karşılaşmalar sonunda üç öğrenci final oynamaya hak kazandı.

Final müsabakalarında, Kurtuluş Ortaokulu'ndan Şerife Nur Özcan birinci, Çorlu Melahat Kozar Ortaokulu'ndan Ali Muslu ikinci ve Çorlu Kurtuluş Ortaokulu'ndan Sibel Sevim üçüncü oldu.

Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödüllerini Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürü Nadir Arıkan, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe ve Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Feridun Demirel verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.