Tekirdağ

Hemşireler çocuk hastalara kitap okuyor

11:17 05 Aralık 2015
Hemşireler çocuk hastalara kitap okuyor

YAVUZ KARADUMAN - Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi ve Çorlu Devlet Hastanesi iş birliğinde başlatılan proje kapsamında, hastanede tedavi gören çocuklara haftada bir saat hemşireler tarafından masal okunuyor.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi olarak "Bir Kitap, Bir Dünya Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Eğitime verdikleri önem dolayısıyla proje kapsamında kitap bağışı ve hastanede yatan çocuk hastalara masal okuma etkinliği gerçekleştirildiğini ifade eden Öksüz, şunları kaydetti:

"Başlattığımız kampanyayla Tekirdağ Merkez Kadriye Nazif Gölge Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kütüphanesine kitap desteğinde bulunuldu. Ayrıca, 45 gün süren çalışmamız sonucunda, Çorlu Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi'nde bir kitaplık oluşturuldu ve burayı masal kitaplarıyla donattık. Hemşire arkadaşlarımız, hastanede yatan çocuklarımıza her hafta perşembe günleri bir saat masal okuyor."

Öksüz, hemşirelere "Can Dostu Gönüllüleri Projesi" kapsamında hastanede sosyal anlamda destek veren 18 gönüllünün de yardımcı olduğunu söyledi.

- "Amacımız, çocuklara kitap sevgisi aşılamak"

Projeyle, çocuklara kitap okuma sevgisini kazandırmayı amaçladıklarını anlatan Öksüz, "Bir kişiye bile okuma sevgisi kazandırıp, kitap okuma alışkanlığına fayda sağlayan bir köprü olabilirsek ne mutlu bizlere" dedi. 

- "Çocuklar da aileler de mutlu"

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğan da projeden hastanede yatan çocukların da ailelerinin de çok memnun kaldığını söyledi.

Doktordan, hemşireden çekinen çocukların proje sayesinde sağlık personelini ailesinden biri gibi görmeye başladığını anlatan Doğan, "Pek çok çocuk da bu vardır, sağlık personelinden ve özellikle enjeksiyon yapan hemşireden korkarlar ama bu projeyle sabah kendisine masal okuyan hemşire ablası onun artık bir yakını gibi oluyor ve bu sayede çocukların korkuları da kaygıları da en asgari düzeye iniyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.