Tekirdağ

Malkara'da "Et ve Et Ürünleri Tebliği" semineri

16:46 11 Aralık 2015
Malkara'da "Et ve Et Ürünleri Tebliği" semineri

Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce ilçedeki esnafa yönelik "Et ve Et Ürünleri Tebliği" hakkında seminer düzenlendi.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde, ilçede et ve et ürünleri satışı yapan esnafa Et ve Et Ürünleri Tebliğindeki değişikliklere ilişkin bilgi verildi.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Vetirener Hekimi Bilal Emül, toplantıda yaptığı konuşmada, Tebliğ ile birlikte ürün etiketlerinde marka dahil olmak üzere "0", "0 Dana eti" ya da "0 göğüs eti" gibi ifadeler/logolar kullanılamayacağını bildirerek, şunları kaydetti:

"Tebliğ kapsamında yer alan ürünlerin etiketinde ısıl işlem uygulanmış et ürünü, emülsifiye et ürünü gibi genel ürün grupları ürün adı olarak kullanılamayacaktır. Ürün etiketlerine ilişkin belirlenen kurallar; satış reyonları, reklam panoları, market katalogları, gazete reklamları ve sanal reklamlar gibi yollarla yapılan ürün tanıtımları için de geçerli olacaktır. ‘0’, ‘0 Dana eti’ ya da ‘0 göğüs eti’ diye reklam yapan firmalar İl Müdürlüklerine bildirilmelidir."

Daha sonra esnafa etlerin perakende satış koşulları, sucuk yapımı, sucukların hangi şartlarda yapılıp satılacağı ve et ürünlerinin nasıl satışa sunulacağı konularında teknik ve yasal bilgiler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.