Tekirdağ

Çerkezköylü kadınların ördükleri çocukları ısıtacak

11:10 15 Aralık 2015
Çerkezköylü kadınların ördükleri çocukları ısıtacak

MEHMET AKİF ALDOĞAN - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir grup kadın, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtmak üzere yün atkı, bere ve kazak örerek yürekleri ısıtacak bir kampanyaya imza attı.

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, "Anne sıcaklığında küçük bir dokunuş da bizden" sloganıyla "Çocuklar İçin Örüyoruz" kampanyası başlattı.

Kent Konseyi binasında bir araya gelen 30 kadın, ihtiyaç sahibi çocuklar için atkı, bere kazak gibi ürünler örüyor. 

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Serfiçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üşüyen bir çocuğu çaresizliğine ana yüreklerinin dayanamayacağı düşüncesiyle böyle bir kampanyayı başlattıklarını söyledi.

Kampanyaya katılımın artması için daha çok çocuğa ulaşılması için bir yandan da kampanyayı duyurduklarını ifade eden Serfiçe, şunları söyledi:

"Ev hanımlarımız ister burada bizimle, ister evlerinde kışın kullanılabilecek bere, atkı, süveter ve kazak örebilirler. Ördüklerimizi hiç zaman kaybetmeden öncelikli seçtiğimiz ilköğretim okulundan başlamak yoluyla çocuklarımıza hediye edeceğiz. Biz Çerkezköylü hanımları olarak, ilçemizde yaşanan tüm sorunlara duyarlıyız. Bu anlamda gerek maddi gerek manevi koyabileceğimiz en küçük katkıyı bile hesaplayıp ortaya çıkarmaya çabalıyoruz." 

- "Şişlerimizi yünlerimizi alıp geldik"

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinden Arzu Erdem de kampanyanın çok güzel olduğuna inandığını ve ilçedeki tüm kadınların destek vermesi gerektiğini söyledi.

Etkinliği öğrendikten sonra hemen yünlerini ve şişlerini alıp katkı vermeye geldiğini anlatan Erdem, "Evde boş oturmak yerine, uyumak yerine Çerkezköy'de bulunan ihtiyaç sahibi çocukları düşünelim dedik. Şişlerimizi yünlerimizi alıp onlar için bir şeyler üretmeye geldik. Burada çocuklarımıza hem destek olmaya çalışıyoruz hem de kendimiz evde boş oturacağımız yerde bir işe yarıyoruz. Tüm kadın kardeşlerimi bize destek vermeye çağırıyorum" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.