Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

13:10 17 Aralık 2015
Tekirdağ'dan kısa kısa

TESKİ SCADA sistemi ve Kriz Yönetim Merkezi açıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (TESKİ), SCADA sistemi ve Kriz Yönetim Merkezi açıldı.

TESKİ Genel Müdür Şafak Başa, TESKİ hizmet binasında düzenlenen açılış törende yaptığı konuşmada, bir insanın sadece 3 dakika havasız, 3 gün de susuz yaşayabileceği düşünüldüğünde suyun öneminin artık yadsınamaz bir gerçek olduğunu ve kimsenin suyu israf etme lüksünün olmadığını belirtti. 

Son yıllarda, su üreten ve dağıtan bütün organizasyonların teknolojiyi su dünyasında uygulamaya başladığını aktaran Başa, "Bu kapsamda su otomasyonu, uzaktan erişim-kontrol ve veri toplama veya SCADA gibi sistem ihtiyaçları doğmuştur. Bu sistemler ve standartlar yasalar ile de tanımlanmıştır." dedi.

SCADA sisteminin yüzde 95'inin yerli olduğunu bildiren Başa, şöyle konuştu:

"Tamamı TESKİ bünyesinde projelendirilmiş, yüzde 95’i yerli, muadil projelere göre daha ekonomik, dünya standartlarında en üst segment ürünler kullanılmış olan SCADA sistemi kapsamında içme suyunun akış, debi, seviye, basınç, klor pH, bulanıklık gibi değerleri ölçülerek takip edilecektir. Bugün itibari ile il genelinde, ilk etapta 5 ilçe merkezi, 3 içme suyu grubu, 4 mülga köy, 4 mülga belde olmak üzere nüfusun yüzde 60’nın kullandığı içme suyu SCADA sistemi üzerinden takip edilecektir. Bu takip işlemleri kapsamında, 170 ölçüm ve kontrol noktası dahilinde, 137 noktada debi ölçümü, 39 noktada klor ölçümü, 68 noktada depo seviye takibi, 60 noktada basınç ölçümü gibi işlemler yapılacaktır. SCADA projesinin kazanımları arasında, arızalara hızlı müdahale, kayıp kaçak takibi, su enerji ve iş gücü tasarrufu, su kaynaklarının verimli kullanımı ve geleceği planlama gibi maddeleri sıralayabiliriz” dedi.

Açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile daire başkanları, TESKİ ve belediye personeli katıldı.

 

- Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu yapıldı

 

Tekirdağ Kent Konseyi Kadın meclisi genel kurul toplantısı, gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yılmaz İçöz sahnesinde gerçekleştirilen ve divan başkanlığını Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Işıkgör'ün yaptığı toplantıda seçime tek listeyle giren Çiğdem Tarar oy birliğiyle başkan seçildi.

Yönetim Kurulu ise Melike Sezgün, Nazlı Özden, Suzan Süyer, Nurcan Balıbey, Muazzez Terzi, Mine Engin Tekay, Nihal İşbilen, Gaye Çolakoğlu, Derya Küçük, Adviye İşbuyuran, Hamiyet Kurban, Ünzile Karpat, Türkan Akıncı ve Melek Seval’dan oluştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.