Tekirdağ

Tekirdağ'da eğitime hayırsever desteği

15:45 18 Aralık 2015
Tekirdağ'da eğitime hayırsever desteği

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde hayırsever Seval ve Ahmet Çetin çifti tarafından 16 derslikli Fen Lisesi yaptırılacak.

Çerközköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan yer teslim töreninde yaptığı konuşmada, ilçe için tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirtti.

Atılacak imzaların ilçenin geleceğine atıldığını aktaran Kubilay, "Çerkezköy, sanayide adını duyurdu. Bizler Çerkezköy’ün sanayide olduğu gibi eğitimde de marka kent olmasını hedefliyoruz. Bunun için topyekun bir eğitim seferberliği başlattık. Okul öncesi eğitimden itibaren eğitimin her anını yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

İş kadını Seval Çetin ise ilçeye kız öğrenci yurdu kazandırmak için yola çıktıklarını ancak bu fikirlerinin yaptıkları görüşmeler sonucunda fen lisesi yapımına dönüştüğünü söyledi.

İlçeye 18 yıl önce eşiyle birlikte geldiklerini ve buranın kendilerine kucak açtığını kaydeden Çetin,  "Buradan kazandığımızı buraya kazandırmak istiyoruz.  Fen Lisesinin hem Çerkezköy’e hem de bölgeye büyük katkıları olacaktır. Çocuklar ailelerinin yanında eğitimini sürdürebilecek" diye konuştu.

Ahmet Çetin, yer teslimi sonrası en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek, projenin hayata geçirilmesinde katkısı olanlara teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından 16 derslikli fen lisesinin yer temini için imzalar atıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.