Tekirdağ

Mevlit Kandili

09:31 22 Aralık 2015
Mevlit Kandili

Tekirdağ Müftüsü Gürlen, mesaj yayımladı

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürlen,mesajında, Mevlit Kandili'nin Hz. Muhammed’in doğumunun kutlandığı ve onun getirmiş olduğu mesajların gönüllerde yeşerdiği, kalplerin aydınlandığı nurlu bir gece olduğunu ifade etti. 

Mevlit gecesinin, merhametin, insaf ve adaletin, sabır ve metanetin, kerem ve cömertliğin, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme gecesi olduğuna işaret eden Gürlen, bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Mevlit gecesinin, merhametin, insaf ve adaletin, sabır ve metanetin, kerem ve cömertliğin, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatın onun yüce ahlakıyla güzelleştirileceği bir tazelenme gecesi olduğunu belirten Gürlen, şu ifadeleri kullandı:

"Kandiller, aydınlığı ile sadece karanlık gecelerimizi değil, manevi atmosferi ile daralan gönülleri, kararan kalpleri aydınlatan, inanç ve düşüncelerimizi berraklaştıran gecelerdir. Manevi kazanca ulaşma adına bir fırsat gecesi olan geceden en iyi biçimde istifade edilmesi gerekir. Geceden istifade edebilme adına öncelikle Kur’anı Kerim okunmasının, Peygamber efendimize salatü selam getirilmesinin, Onun şefaati ümit edilerek, ümmetinden olma şuurunun tazelenmesi gerekir. Gece kapsamında varsa kaza, yoksa nafile namazı kılınması önem taşıyor. Bu nurlu geceden istifade edebilmek adına ahiret azığı hazırlamak büyük bir kazançtır."

Gürlen, bu gece kapsamında ayrıca  Müminler olarak kul hakkı adına helalleşmek gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Karşılıklı olarak birbirimizden razı olduğumuzu söylemeliyiz. Küs ve dargınlar barışmalı, barıştırılmalı, gönüller kazanılmalıdır. Kişi kendine ve diğer Mü’min kardeşlerine dualar etmeli, üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı. Vefa ve kadirşinaslık ahlakı yerine getirilmelidir. Bu duygularla tüm halkımızın bu nurlu gecesini kutluyor islam alemine hayırlar getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.