Tekirdağ

AFAD İl Müdürü Erol:

17:28 29 Aralık 2015
AFAD İl Müdürü Erol:

Afet ve Acil Durum (AFAD) Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol, AFAD'ın ülke çapındaki deprem riski taşıyan bölgelerde kurduğu Lojistik Depoların bir tanesinin Tekirdağ'da hizmet verdiğini belirterek, İl genelindeki tüm ilçelerde olağanüstü durumlara karşı barınma için kuracakları çadır kentlerin alt yapı planlamasını hazırladıklarını belirtti. 

Erol, AFAD'ın yönetim merkezi binasında düzenlediği basın toplantısında, deprem başta olmak üzere benzeri durumlar sonrasında ortaya çıkacak sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade etti.    

Kurulacak çadır kentler için planlanmış bir yer olmadığını ifade eden Erol, ancak tüm ilçelerdeki büyük mera ve park alanları başta olmak üzere tespit ettikleri benzeri yerlerin günümüz koşullarına göre güncellemesinin yapıldığını kaydetti.

 Tüm bu çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini aktaran Erol, "AFAD'ın ülke çapındaki deprem riski taşıyan bölgelerde kurduğu Lojistik Depoların bir tanesi Tekirdağ'da hizmet veriyor. İl genelindeki tüm ilçelerde olağanüstü durumlara karşı barınma için kuracağımız çadır kentlerin alt yapı planlamasını hazırladık. Planlama çalışmaları doğrultusunda tüm ilçelerdeki nüfus oranına göre çadırkent ve konteyner kent kurulumu için çalışmalar yaptık." ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra, AFAD Şube Müdürü Mehmet Çoşkun, kriz esnasında medya organları ile iletişimin sağlanması ve  kriz haberciliği konularında bir sunum gerçekleştirdi. 

Program çerçevesinde ayrıca gazetecilere AFAD'ın Bölgesel Lojistik Deposu gezdirildi.

Çoşkun, Türkiye çapındaki 27 lojistik deponun birisinin Tekirdağ'da kurulduğunu belirterek, 10 bin metrekare alan üzerine kurulu olan depoda 96 konteynerin yer aldığını kaydetti. 

Bölge illerinin tamamına hizmet verecek şekilde tasarlanan depodaki konteynerlerde,  çeşitli ebatlarda 35 bin çadır ile yatak bulunduğunu ifade etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.