Tekirdağ

Süleymanpaşa Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı

17:16 06 Ocak 2016
Süleymanpaşa Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı

Süleymanpaşa Belediyesi, 2016 yılı ocak ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.  

Eşkinat, toplantıda yaptığı konuşmada gündem maddeleri arasında yer alan, klarnet sanatçısı Hasan Gizlenci'nin heykelinin ilçedeki uygun görülen bir yere yapılmasıyla ilgili değerlendirmesinde, soyut heykellerin yanı sıra somut heykeller konusunda da adım atmak istediklerini kaydetti.

Bu kentin marka değeri olan kişilerin heykellerini şehre kazandırmak istediklerini aktaran Eşkinat, "Hasan Gizlenci, Tekirdağ kadar tanınan ünlü bir klarnet sanatçımız. Onu da ödüllendirmek ve ölümsüzleştirmek için meclisimize böyle bir talep getirdik" dedi.  

Gizlenci'nin heykelinin dikilmesi konusu görüşülmek üzere kültür komisyonuna sevk edildi.

Toplantıda, buz pateni yapılması konusu oybirliğiyle karara bağlandı ve gündemdeki diğer konular görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. 

Eşkinat, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, kentin gelişimi için attıkları bazı adımların bürokrasiye takıldığını belirterek, "Benim sizlere bir teklifim var. Eğer parti grupları uygun görürse önümüzdeki hafta içinde şekline de beraber karar vereceğimiz 'Süleymanpaşa'nın gelişimi' adlı bir komisyon kuralım. Üç partinin de grup başkanları bu komisyonun içinde olsun. Oturalım değerlendirme yapalım. Buranın geleceği ile ilgili atılacak adımları tartışıp genel yönetim ile görüşelim. Milletvekillerimize neleri götüreceğimizi hep beraber belirleyelim" ifadelerini kullandı.

Daha çağdaş bir şehirde yaşamak için milletvekilleri ile birlikte uyum içinde çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Toplantı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.