Tekirdağ

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

17:29 13 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Türk Tarım Orman-Sen Trakya Şube Başkanı Turgay Kıran, "Kime veya neye hizmet ettiği belli olan bu imza kampanyasını kınıyoruz" dedi.

Kıran, devleti katliam yapmakla suçlayan bildiriyi reddettiklerini belirterek, PKK terör örgütüne can suyu olacak hiçbir proje ve girişimi asla desteklemediklerini kaydetti.

Turgay Kıran, şunları kaydetti:

"Böyle bir ortamda güvenlik güçlerimizin verdiği cansiparane mücadeleyi görmezden gelen ve bu haklı mücadeleyi sözde birtakım değerlere sığınarak lekelemeye çalışan, bir kısım akademisyenin imzaladığı bildiriyi kökten reddediyoruz. Kime veya neye hizmet ettiği belli olan bu imza kampanyasını kınıyoruz. Emin olun, bugün bu bildiriye imza atanların büyük kısmı, dün sözde çözüm sürecinin de yılmaz taraftarı olanlardır. Buna karşılık, yakın zamanda bir imza kampanyası ile güvenlik güçlerimizin haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu, ülkemizin tek bir çakıl taşından dahi vazgeçmeyeceğimizi, bu coğrafyanın her parçası ile bize ait olduğunu, güvenlik güçlerimiz tarafından şehitler vermek pahasına yapılan mücadelenin, bir katliam değil, hem milletimizin hayat hakkını etnik köken ayrımı yapmaksızın topyekun olarak korumak hem de egemenlik hakkımızdan vazgeçmeyeceğimizi ilan etmek olduğunu bir defa daha vurgulayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.