Tekirdağ

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

16:48 14 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Arslan, "Kendisini sözde aydın olarak tanımlayan bin 128 akademisyenin sözde barış adına yayınladıkları bildiri, ülkemize adeta ihanet anlamı taşıyan bir bildiridir" dedi.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriye karşı imza kampanyası başlatan Hür Akademisyenler Derneğini (HAKAD) desteklediğini belirten Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok sıkıntılı ve zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Bilim adamlarının Türkiye'nin güneydoğusundaki ateşe kayıtsız kalmasının düşünülemez olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Ama ne yazık ki kendisini sözde aydın olarak tanımlayan bin 128 akademisyenin sözde barış adına yayınladıkları bildiri son derece talihsiz, ülkemiz gerçekleriyle uyuşmayan ülkemize adeta ihanet anlamı taşıyan bir bildiridir. Buna karşı bizler de akademisyen olarak, özgür İrademizle buna karşı olarak düşüncelerimizi açıklama gereği duyduk. Başta HAKAD olmak üzere, Konya Selçuk Üniversitesindeki başka bir arkadaş grubunun da hazırladığı 'teröre karşıyız' kampanyalarına, bu ülkenin akademisyeni olarak, devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için güneydoğuda hayatını feda eden güvenlik görevlilerimizin yaptığı terörle mücadeleye karşı onların yanında olduğumuzu belirtme adına bu bildiriye ben de şahsen imza koydum. Bu bildirilerin her satırını, her kelimesini, her harfinin altına imzamı atıyorum. Bu şekilde biz de bu ülkenin gerçek aydınları, akademisyenleri olarak görüşlerimizi açıklamak durumundayız."

Arslan, aydınların, sadece kendi uzmanlık alanlarıyla değil, toplumun ve ülkenin sorunlarıyla da yakından ilgilenmesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.