Tekirdağ

TRAKYAKA, inovasyona ağırlık verecek

16:59 14 Ocak 2016
TRAKYAKA, inovasyona ağırlık verecek

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), 2016 yılı içinde Ar-Ge ve inovasyon projelerine önem verecek.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ajans binasında düzenlediği basın toplantısında, bölgenin güzelliklerini hem dünyaya hem de Türkiye'ye tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kurulduğu 2009 yılından bu yana Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'ne 60 milyon lira direkt hibe olmak üzere 100 milyon lira kaynak ayrıldığını hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bu yıl çalışma programımıza aldığımız faaliyetlerin temeli Ar-Ge, inovasyon, işbirliği, tanıtım ve girişimciliğe dayanıyor. Anahtar kelimelerimiz bunlar olacak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı şekillendireceğiz. Trakya Bölgesi’nde girişimcilik, Ar-Ge ve inovasyona yönelik çalışmaların artırılması yönünde faaliyetlerimizi yoğunlaştıracağız. Üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, özel sektör temsilcileriyle oluşturacağımız ortak platformla, girişimciliğin, Ar-Ge ve inovasyona yönelik çalışmaların özendirilmesine ve geliştirilmesine önem vereceğiz. Bölgemizin tanıtımı çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz. 2016 yılında 2015’in devamı olarak Trakya Bölgesi’ne daha fazla yatırımcı çekmek adına yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılmaya ve işadamları arasında ikili görüşmelere imkan tanıyan toplantılar düzenlemeye devam edeceğiz."

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da illerin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısına olumlu katkı sağlayacak güdümlü projelerle de yerel kalkınmaya destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Şahin, 2010'dan bu yana uyguladıkları mali destek programlarıyla bölgede 3 bine yakın istihdam oluşturduklarını dile getirdi.

- 12 milyon liralık AB Fonu

TRAKYAKA tarafından hazırlanan ve AB ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında "Kariyer Hizmetlerinin Sunulmasında Sektörlerarası Ortaklık" projesinin kabul edildiğin bildiren Şahin, bu kapsamda Trakya'ya 12 milyon liralık AB fonunun geleceğini ifade etti.

Ajans olarak hali hazırda mali destek programları ve güdümlü projeler kanalıyla Trakya’ya kaynak aktardıklarını belirten Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gençlerin iş hayatına geçişini kolaylaştırmayı amaçlayan operasyon teklifi ile Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesinin bölgede faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde öğrencilere ve yeni mezunlara kariyer geliştirme hizmetlerini sunmayı planlanıyoruz. Operasyon teklifi, işbirliğinin geliştirilmesi üzerine çeşitli çalışma ziyaretleri ve atölye çalışmaları, kariyer merkezlerinin faaliyete geçebilmesi için gerekli fiziksel ortamın sağlanması, yazılım programlarının, eğitim ve tanıtım materyallerinin hazırlanması, iş arama danışmanlığı, staja yerleştirme, rehberlik hizmetleri, girişimcilik, iletişim teknikleri ve benzeri konularda eğitim ve seminerlerin gerçekleştirilmesi gibi çok çeşitli faaliyetleri içeriyor. Bu projeyle, Ajans 12 milyon liralık AB fonunu Trakya’ya kazandırmış olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.