Tekirdağ

"ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi Projesi"

17:33 14 Ocak 2016
"ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi Projesi"

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi, Süleymanpaşa Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen, Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA) desteklediği "ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi Projesi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ZİÇEV Tekirdağ Şubesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu proje ile, zihinsel engelli çocukların dünyayı nasıl gördüklerini ve nasıl düşündüklerini ilk defa net bir şekilde anlayacaklarını söyledi.

Projenin, basit bir fotoğrafçılık eğitimi olmadığını bildiren Eşkinat, "Bu hiç fark etmediğimiz, günlerdir hatta yıllardır gördüğünüz olaylara ya da nesnelere çocuğumuzun dünyaya nasıl baktığının somut bir göstergesi olacak" dedi.

ZİÇEV Tekirdağ Şube Başkanı Rukiye Güneş de, projeyi "Bizim gözümüzle görmek ister misiniz" sloganıyla başlattıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Zihinsel engelli bireyler bu proje kapsamında kendi gözlerinden Tekirdağ'ın tarihi ve kültürel yerlerini çekecekler. Ayrıca Kırklareli ve Edirne’ye giderek buralarında tarihi ve kültürel yerlerin fotoğraflarını çekecekler. Altı aylık bir eğitim görecekler ve çocuklarımızın çektikleri fotoğrafları 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda sergi açarak Tekirdağlılara göstereceğiz ve bu kurs sonunda çocuklarımız almış oldukları katılım belgeleriyle birlikte İŞKUR’a müracaat edecekler"

Açılışa, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın, Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Başkanı Tuluğ Bayram katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.