Tekirdağ

Gazeteci Yazar Mumcu'nun ölümünün 23'üncü yılı

14:01 24 Ocak 2016
Gazeteci Yazar Mumcu'nun ölümünün 23'üncü yılı

Albayrak, Uğur Mumcu'nun, aydınlık fikirlerinin, savunduğu ve inandığı değerlerin, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacağını belirterek şöyle devam etti:

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 23'üncü yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak, mesajında, Mumcu'nun Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, araştıran ve sorgulayan değerli bir gazeteci olduğunu belirtti.

Uğur Mumcu'nun, hayatını toplumun gerçekleri öğrenmesine adadığını kaydeden Albayrak, "Türk milletinin aydınlanması, laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için mücadele vermiştir. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet’in sesi olan Mumcu, Kuvayı Milliye ruhuyla yaşayan, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türkiye’nin kaybettiği en büyük değerlerden birisidir" ifadelerini kullandı.

"Gerçeklerin ve doğruların üzerine korkusuzca giden, başarılı çalışmalarıyla Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu 23. ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıyor, nice uğurlar yetişmesini diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.