Tekirdağ

"Engelsiz Alan Bayrağı" projesi

10:04 25 Ocak 2016
"Engelsiz Alan Bayrağı" projesi

"Engelsiz Alan Bayrağı" projesinin kent konseyi tarafından sürdürüldüğünü belirten Çetinkaya, "Talebimiz Çerkezköy Kaymakamlığı ile Çerkezköy Belediyesi’ne ulaştırıldı. Çerkezköy Kaymakamlığı ile Çerkezköy Belediyesi de talep yönünde kurumlara birer yazı göndererek engellilere yönelik eksiklik varsa düzenleme yapılmasını bildirdi. Artık bundan sonrası kurumlarında eksiklik bulunan sorumlu müdür ve amirlere kaldı" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, ‘Engelsiz Alan Bayrağı’ projesi kapsamında tüm kamu kurumlarının engellilere uygun düzenlemesi için başlatılan çalışmanın sürdüğünü söyledi.

Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minibüslerin engellilere uygun hale getirilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na taleplerini bildirdiklerini ifade etti.

Çetinkaya, kamu kurumlarında engellilerin yaşamını kolaylaştıracak taleplerin kendileri dışında çocuklu bayanlar, hamile kadınlar ve yaşlı vatandaşları da yakından ilgilendirdiğini belirterek, "Bizler sadece kendimiz için değil, çocuklu bayanlar, hamile kadınlar ve yaşlı vatandaşların da yaşamını kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu talepler için bizlere farklı bir gözle bakılmasını istemiyoruz. Kamu kurumlarından bu konuda duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu.

Çetinkaya, Çerkezköy genelindeki kamu kurumlarında yaptıkları incelemelerde engellilerin yaşamına yönelik birçok eksiklik bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle engelli rampası, asansör ile engelli araç park yerleri konusunda eksiklikler bulunuyor. Asansörler engellilere uygun hale getirilmeli, bu yapılırken de sadece tekerlekli sandalyeli değil tüm engelli gruplarını kapsayacak şekilde bir düzenleme yapılmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.