Tekirdağ

Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi 2. dönem kayıtları sürüyor

12:22 25 Ocak 2016
Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi 2. dönem kayıtları sürüyor

Çerkezköy'de, Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi 2015-2016 öğretim yılı 2. dönem i̇lk kayıt i̇şlemlerinin 18 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 4 bin 300 Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi öğrencisine hizmet verildiğini söyledi.

Açık Öğretim Ortaokul ve Lise hizmetlerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün hizmet binasında verildiğini ifade eden Akman, "Açık Ortaokul ve Liseye kayıtlarla ilgili 2015-2016 Dönemi 2. Dönem ilk defa kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ile ilgili takvim açıklanmıştır. Daha önce hiç ortaokul ya da liseye başlayamayanlar ile herhangi bir sebepten okullarından ayrılarak eğitim ve öğretim hayatına devam edemeyenler açık öğretim hizmetlerinden yararlanarak eğitimlerini tamamlayabilmektedirler" dedi.

Kayıt yaptıran ya da kayıt yenileten öğrencilere her türlü öğrencilik hizmetleri ile ders kitaplarının Halk Eğitim Merkezinden verildiğini ifade eden Akman, şunları kaydetti:

"Açık ortaokul ve Liseye devam etme zorunluluğu olmayıp ilçemizde gerçekleştirilen sınavlara girerek öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürebilmektedir. Açıktan üst öğrenime devam etmek isteyenlerden Açık Ortaokul ve Liseye İlk defa kayıt yaptıracaklar ile daha önceden açık kayıt yaptırmış olanlar 5 Şubat 2016 tarihine kadar ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptırabileceklerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.