Tekirdağ

Genç Kızlar Türkiye Güreş Şampiyonası

15:22 14 Şubat 2016
Genç Kızlar Türkiye Güreş Şampiyonası

Türkiye Güreş Federasyonu Genç Kızlardan Sorumlu Koordinatörü Mustafa Çakır, federasyonun yıllık programı içinde yer alan Genç Kızlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nı Tekirdağ'da yaptıklarını belirtti.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 38 kulüpten 150 sporcunun katıldığı şampiyonada, 43 ve 73 kilo arasındaki sporcuların 8 sıklette mücadele ettiğini kaydetti.

Şampiyonada dereceye giren sporcuları kamplara alacaklarını aktaran Çakır, şöyle konuştu:

"Federasyonun yıllık programı içinde yer alan şampiyonayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığının katkılarıyla Tekirdağ'da yapıyoruz. Burada dereceye giren sporcuları kamplara alarak Avrupa Şampiyonası için hazırlayacağız. Şampiyonada, milli takımda ve altyapıdan yetişen sporcular yer alıyor. Milli Takımlar teknik ekipleri ve hocaları tarafından sporcuların performansları yakından takip ediliyor. Avrupa Şampiyonası'nda en iyi dereceyi alacağımıza inanıyorum."

Çakır ayrıca, büyüklerde olimpiyatlara katılma hakkı elde edebilmek için sporcuların çalışmalarına devam ettiğini belirterek, Elif Jale Yeşilırmak'ın olimpiyat vizesi aldığını ve en az 3 sporcunun daha olimpiyat vizesi alacağına inandıklarını kaydetti.

Şampiyona gün içinde yapılacak final müsabakalarının ardından sona erecek.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.