Tekirdağ

Hocalı katliamının 24. yılı

14:35 28 Şubat 2016
Hocalı katliamının 24. yılı

Tekirdağ'da Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki kentinde 26 Şubat 1992'de, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 24. yılı dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

Tuğlalı Park'ta toplanan Ötüken Dergisi Tekirdağ Temsiliği üyeleri pankartlar açarak, katliamı protesto etti.

Ötüken Dergisi Tekirdağ temsilcisi Hakan Karyürek, grub adına yaptığı açıklamada, 26 Şubat'ın 1992 tarihinin insanlığın kara günü olduğunu, Türklere yapılanları ve Hocalı katliamını kınadıklarını belirtti.

Tek suçları Türk olmak olan insanların, Ermeniler tarafından soykırıma uğratıldıklarını ifade eden Karyürek, şunları kaydetti:

"Bugün Hocalı soykırımının 24. yıl dönümünü anıyor, 24 yıldır topraklarımızı işgal eden ve bunlara göz yumanları lanetliyoruz. Bundan 24 yıl önce, 1922 senesinin 25 Şubatını 26'ya bağlayan gece, arkasını Türk düşmanı devletleri almış olan Ermeniler, Karabağ'ı adım adım medeni geçinin bütün alemin gözlerinin önünde işgal ederken, Hocalı'ya saldırmış ve 613 soydaşımızı kalleşce şehitetmiştir. 500 kadar Karabağ Türk'ünü ağır yaralı halde ölüme terk eden Ermeniler, 1275 kandaşımızı da esir almıştır. Tek suçları Türk olmak olan bu insanlar, Ermeniler tarafından, gözleri oyulurak, derileri yüzülerek, diri diri toprağa gömülerek soykırıma uğratılmış."

Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.