TekirdaÄŸ

Deprem Haftası

09:25 02 Mart 2016
Deprem Haftası

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Üç Kemaller Parkı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Gölcük Depremi sonrası deprem gerçeği ile karşı karşıya kaldığını, depremin soğuk yüzünü daha iyi gördüğünü belirtti.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Türk halkının o günden sonra depreme ve hatta diğer bütün doğal afetlere karşı daha da bilinçli yaklaştığını söyleyen Albayrak, "Bu kötü deneyimler bizleri afetlere karşı eğitilmeye ve eğitmeye, eğitimler de önlemler almaya yöneltti. Yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler ile geldiğimiz nokta çok umut verici. Yurdumuzun yüzde 92’sinin deprem bölgesi içerisinde kalması ve nüfusumuzun yüzde 95’inin deprem tehlikesi altında olması itibariyle bu konuda çok ciddi çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bıkmadan usanmadan, önce çocukları, sonra da büyükleri depreme karşı hazırlamaya çalıştığına değinen Albayrak, 2015 yılı içerisinde Tekirdağ'ın bütün ilçelerinde eğitimler verildiğini kaydetti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, depreme ve diğer afetlere Tekirdağ'ın verdiği önemin göstergesinin ilde tesis edilmeye başlanan deprem kayıtçı istasyonları olduğunu belirten Albayrak, olası bir deprem öncesinde verilerin toplanmasının çok önemli olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki bu eğitimler ve projeler deprem riskini ortadan kaldırmayacak ama deprem kayıtçıları, zemin çalışmaları, afet ve kentsel dönüşüm plan ve çalışmaları, imar uygulamalarıyla birleşince can ve mal kaybımız en aza indirgenecektir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile düzenlenen ortak çalışmalarla Tekirdağ’ın geleceğe dönük planlamasını yapıyoruz. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Stratejik Planı ve Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Depremle yaşamayı öğrenmemiz için detayların iyi öğrenilmesi ve ihtiyaç duyulan eğitimlerin alınması gereklidir. Acil bir durum söz konusu olduğunda ne yapacağınızı bilmeniz soğukkanlı olmanıza, soğukkanlı olmanız da doğru adım atmanızda her zaman olumlu bir etken olarak öne çıkacaktır."

Konuşmaların ardından, AFAD ekipleri ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri doğal afetler konusunda vatandaşları bilgilendiren sunumlar gerçekleştirdiler.

Etkinliğe, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.