Tekirdağ

Vergi rekortmenleri ödül töreni

17:07 07 Mart 2016
Vergi rekortmenleri ödül töreni

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı, kentte 2014 yılı rakamlarına göre en fazla vergi ödeyen mükellefleri plaketle ödüllendirdi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, bir ülkenin varlığını sürdürebilmesi için, devlet olma vasfının ortaya çıkabilmesi için en temel konulardan birisinin vergi toplamak olduğunu belirtti.

Verginin, ülkenin kalkınması ve hizmet kalitesinin artması için önemli bir unsur olduğunu ifade eden Salihoğlu, "Türkiye'de iş adamlarının ülkenin en önemli bel kemiği olan unsurlardır. Onların verdiği vergilerle yatırımlar gerçekleşiyor. Vergi veren herkes bu ülkenin baş tacıdır" dedi.

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner de, kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağının ödenen vergiler olduğunu bildirdi.

Gelişen bilgi teknolojilerini kullanarak vergi mükelleflerinin yükümlülük ve ödevlerini vergi dairesine gitmeden, hızlı, kolay ve düşük maliyetlerle yerine getirmelerini sağlamak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın temel amaçlarından biri olduğunu ifade eden Coşkuner, şunları kaydetti:

"İnternet vergi dairesi aracılığıyla sunulan beyanname verme, borç sorgulama, kredi kartı ile borç ödeme gibi birçok hizmetin yanı sıra, mobil cihazlardan da erişilebilmesini temin etmek üzere 'GİB Mobil' uygulaması bu amaçlar kapsamında hizmete sunulan önemli projelerdir. Mükellefler 'GİB Mobil' uygulaması ile mobil cihazlardan borç bilgilerini sorgulayabilmekte, güncel vergi mevzuatına ve vergi ile ilgili yararlı bilgilere hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmektedir."

Konuşmaların ardından kurumlar ve gelir vergisinde il genelinde ilk 100'e giren iş adamlarına plaketleri verildi.

Törene, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay ile kurum amirleri ve iş adamları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.