Tekirdağ

NKÜ ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol

14:58 11 Mart 2016
NKÜ ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında Tekirdağ kırsal alanlarında sağlıklı, sürdürülebilir tarımsal üretimin yaygınlaştırılması ve kırsal kalkınmanın sağlanabilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı yazılı açıklamada, Tekirdağ'ın 5 vizyonundan biri olan tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

NKÜ ile imzalanan protokol çerçevesinde eğitim ve danışmanlık faaliyetleri gibi konularda müşterek çalışma imkanları yaratarak bölge tarımını ileri boyutlara taşımayı hedeflediklerini ifade eden Albayrak şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ile NKÜ bünyesinde bulunan özellikle Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi’nden destek almak suretiyle ilimiz üreticilerinin yaşadığı problemleri en aza indirgeyeceğiz. İmzaladığımız protokol hepimize hayırlı uğurlu olsun"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile NKÜ Rektörü Osman Şimşek'in işbirliği protokolünü imzaladığı törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu'nun katıldığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.