Tekirdağ

Malkara'da "Böbrek Hastalıkları ve KOAH" semineri

15:57 11 Mart 2016
Malkara'da "Böbrek Hastalıkları ve KOAH" semineri

Malkara Toplum Sağlığı Merkezi tarafından "Böbrek Hastalıkları ve KOAH" semineri düzenlendi.

Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde, Malkara Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru İlker Arslan, sağlıklı bir yaşam için böbreklerin ve akciğerlerin korunması gerektiğini söyledi.

Erken dönemde teşhis edilen kronik böbrek hastalığının tedavisi gelecek dönemlerdeki daha olumlu sonuçlar verdiğini belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Böbrek yetmezliği, böbreklerin çalışmasının yavaşlaması veya durmasına bağlı olarak kanda bulunan su, tuz ve diğer minerallerin dengesinin bozulmasıdır. Böbrekler çalışmadığında elektrolitler ve atık sıvılar vücutta birikmeye başlar ve bu atıkların seviyesi yükseldikçe ölümcül sonuçlar doğurabilen komplikasyonlara neden olabilir. Böbrek yetmezliği belirtileri arasında, tuvalete çıktığınızda çok az idrar gelmesi, hiç gelmemesi, bacak ve ayaklarda ödem oluşması ilk sıralarda gelmektedir."

Çocukların da böbrek hastası adayı olduklarına dikkat çekeren Arslan, "Dünya Böbrek Komitesi, bu sinsi ve ilerleyici hastalığa karşı farkındalık yaratmak için her yıl mart ayının ikinci haftasında 'Dünya Böbrek Günü' düzenliyor. Komite, bu yıl dikkatleri çocuklardaki riske çekiyor. Bu yılki slogan 'Kronik Böbrek Hastalıkları ve Çocuklar-Önlemek için Erken Harekete Geçin' olarak belirlendi" dedi.

Seminere Malkara Toplum Sağlığı Merkezi personeli ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.