Tekirdağ

Trakya'dan 3 girişimci Silikon Vadisi'nde staj görecek

15:43 15 Mart 2016
Trakya'dan 3 girişimci Silikon Vadisi'nde staj görecek

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından düzenlenen "Yeni İşim Girişim Programı" kapsamında projesi kabul edilen 3 kişi, ABD'deki Silikon Vadisi'nde staj yapacak.

Ajanstan yapılan açıklamaya göre, TRAKYAKA binasında 15 girişimci adayı iş modeli kanvaslarını oluşturup projelerinin detaylarını Girişim Merkezi, TEB Girişimevi, Trakya Teknopark, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark ve Kırklareli Üniversitesi temsilcilerinden oluşan jüri ile paylaştı.

Değerlendirme sonucunda "Yeni İşim Girişim Programı" kapsamında aday sayısı 9 kişiye indi. Kalan adaylar, program kapsamında düzenlenecek Demo Day etkinliğinde projelerini tanıtma fırsatı bulacak. Program tamamlandığında başarılı bulunan 3 girişimci, ABD'deki Silikon Vadisi'nde staj görecek ve büyük firmaların iş süreçlerini yerinde inceleme fırsatı bulacak.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ajans olarak TEB Girişim Bankacılığı, bölge ticaret odaları, bölge teknopark ve teknoloji transfer ofisleri, bölge üniversiteleri ile iş birliği içerisinde Trakya Bölgesi'nde girişimcilik hareketini başlattıklarını belirtti.

Şahin, şunları kaydetti:

"TEB ile geliştirdiğimiz 'Yeni İşim Girişim Programı' kapsamında bölgemizin girişimcilik endeksini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Program süresince, bölgemizde 30'dan fazla eğitim, seminer, konferans ve panel düzenledik. Kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör iş birliği ile bölgede inovasyon, Ar-Ge, teknoloji, dijitalleşme, sosyal ve kurum içi girişimcilik kavramlarının yaygınlaşması ve geliştirilmesini sağlayacak çalışmalar yaptık. Oluşturulan proje pazarlarıyla da girişimcilerin kurum ve kuruluşlara çözüm ortağı olmaları konusunda çalışmalar gerçekleştirdik. Paydaşlarımızla ortak hareket ederek hayata geçirmeye başlattığımız bu program bölgesel güç birliğinin çok önemli bir ürünüdür."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.