Tekirdağ

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

17:58 17 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Köprülü, mesajında, Türk ulusunun imkansızı başardığı Çanakkale Zaferinin, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destan olduğunu söyledi.

Hayatını ortaya koyan kahramanların kazandığı zafer sayesinde tüm dünyanın, bir milletin yenilmezliğine şahitlik ettiğine değinen Köprülü, milletin kaderini derinden etkileyen deniz ve kara savaşlarında kazanılan gurur verici zaferlerin, aynı zamanda millet için bugünlere uzanan sürecin başlangıcı olduğunu belirtti.

Türk ulusunun, Çanakkale’de olduğu gibi yine aynı kararlılıkla korkmadan, yılmadan tek yürek olmayı başarmış, her terör saldırısında daha da kenetlendiğini belirten Köprülü, şunları kaydetti:

"Üniter devlet yapımıza saldıranlar, tarihsel ve kültürel değerlerimizi yok etmeye çalışanlar tarihin karanlıklarında kaybolacaklardır. Türk ulusu, her bir şehidine verdiği sözü tutarak, varlığına yapılan her saldırının üstesinden gelecektir. Çanakkale Zaferinin 101'nci yılında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın birliği ve bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Seyit Ali Onbaşıları, tüm şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.