Tekirdağ

NKÜ Malkara Meslek Yüksek Okulu'nda Tüketici Hakları Konferansı

13:40 18 Mart 2016
NKÜ Malkara Meslek Yüksek Okulu'nda Tüketici Hakları Konferansı

Seminer, soru cevap kısmının ardından sona erdi.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Malkara Meslek Yüksekokulu'nda Tüketici Koruma Kanunu ve Tüketici Hakem Heyeti Uygulamaları konusunda konferans verildi.

NKÜ Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Topluluğu tarafından organize edilen seminerde, Malkara Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Göksel Özmen, öğrencilere bilgiler verdi.

Özmen, seminerde yaptığı konuşmada, ilçede kırsal yerleşimin fazla olduğu bir yer olduğunu ve vatandaşların kandırılmaması için mutlaka tüketicinin bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tüketici Kanu'nun amacı tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, tüketiciyi bilgilendirmek amacı vardır. Devletimizde bulunan mahkemelerin işlerini azaltmak, ilçelerde Kaymakamlıklara, İllerde Sanayi İl Müdürlüklerine amacıyla kurulmuş bir kuruldur. Tüketici hakem heyeti 6 üyeden oluşur. İllerde il tüketici hakem heyeti başkanlığında, ilçelerde Kaymakam nezdinde görevlendirilecek kişilerden oluşur. Başkanlığını Kaymakam yapar. Belediyeden üye bulunur. Avukatları temsilen barodan temsilci bulunur. Esnaf olarak Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf Sanayi Odalarından birer üye ile Tüketici Hakem Heyeti Komisyonu oluşturulur ve halkın tüketici ile bütün sorunları giderilmeye çalışılır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.