Tekirdağ

TREDAŞ, kablo arızalarını öngörebilecek

15:51 23 Mart 2016
TREDAŞ, kablo arızalarını öngörebilecek

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), bünyesine kattığı iki yeraltı arıza tespit aracı ile, yer altındaki arızalı bölgeleri anında tespit ederek müdahale etmenin yanı sıra, oluşabilecek arızaları da öngörebilecek.

TREDAŞ Ölçü Test Personeli Saim Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde hizmet verdiklerini ve hizmete giren iki yeni araçla birlikte 3 yeraltı arıza tespit aracıyla en kısa sürede arızalara müdahale edebileceklerini söyledi.

Yeni hizmete giren yeraltı arıza tespit araçlarının ileri teknolojiye sahip olduklarını belirten Genç, "Kablo arızalarını önceden tespit edip en kısa sürede müdahale edebilmek için alınan bu araç, işimizi kolaylaştıracak. Müşteriye daha kaliteli hizmet sunabilmek adına bize fayda sağlayacak bir araçtır" dedi.

Araç sayısının artmasıyla, oluşan arızalara daha hızlı müdahale ettiklerini ifade eden Genç, şöyle konuştu:

"Daha önceden tek olan kablo test aracımız şu anda iki tane daha ilave olarak 3 oldu. Geniş bir bölgede hizmet verdiğimizden dolayı, farklı noktalarda kablo arızası olduğunda, bazı arızalara gecikmeli müdahale ediyorduk, şimdi bu gecikme ortadan kalktı. Arızalara artık anında müdahale edebileceğiz ve böylece arıza sürelerini kısaltacağız. Ayrıca elektronik sisteme sahip bu araçlarımızla oluşan arızaları anında tespit edebilmenin yanı sıra, sonradan arızalanma riski yüksek sorunlu bölgeleri önceden öngörebiliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.