Tekirdağ

1. Uluslararası Posta Sanatı Bienali açıldı

18:04 23 Mart 2016
1. Uluslararası Posta Sanatı Bienali açıldı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Posta Sanatı Bienali açıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Sergi Salonundaki açılışta konuşan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay, etkinlikte, dünyanın 58 ülkesinden bin 412 sanatçının yapıtının bir araya getirildiğini söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinden sanatçı ve posta sanatı gönüllülerinin katıldığı bienalin temasının "Gelenek" olarak belirlendiğini hatırlatan Atalay, bu tür etkinliklerle üniversiteyi, Tekirdağ'ı dünyaya sanat yoluyla tanıtmaya çalıştıklarını anlattı.

Bienalle sanatçılar arasında estetik bir iletişim ağı oluşturduklarını aktaran Atalay, "Birçok serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitimi öğrencisi ve gönüllülerin katıldığı etkinlik, güzel sanatlarda bir buluşma noktası oldu." dedi.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, etkinlikle üniversitenin dünyanın 56 farklı üniversitesi arasında sanatsal bir köprü kurduğunu ve yüzlerce sanat ürününü bir arada sergileme fırsatı sunduğunu kaydetti.

Korkut, yeni dünya düzeninde, geleneksel iletişim aracı mektup ya da kartpostalların tekrar gündeme geldiğini görmenin kendileri için çok sevindirici olduğunu ifade etti.

Bienalin açılışına rektör yardımcıları Prof. Dr. İhsan Soysal, Prof. Dr. İsmail Yılmaz, PTT Başmüdürü Cafer Ersoy, akademisyenlerle öğrenciler katıldı.

1. Uluslararası Posta Sanatı Bienali, 14 Nisan'a kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.