Tekirdağ

KOBİ-GEL ile işletmelere tasarım ve ihracat desteği

12:24 30 Mart 2016
KOBİ-GEL ile işletmelere tasarım ve ihracat desteği

KOSGEB tarafından hazırlanan KOBİ-GEL projesiyle işletmelere tasarım ve ihracat desteği sağlanacak.

KOBİ Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Dairesi Başkanı Ahmet Merih Özyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum tarafından hazırlanan KOBİ-GEL projesiyle işletmelere, girişimcilere yönelik bir çalışma yapıldığını belirtti.

Programın, KOBİ'lerin büyüme, yeni bir ürün tasarımı, ihracat, kurumsallaşma, markalaşmaya dair hazırlayacakları projelerin desteklenmesine yönelik olduğunu anlatan Özyılmaz, "Tabii bu destek programı çağrılı, belli dönemlerde belli konularda uygulanan bir program. İlkine başlamış bulunmaktayız. Bu çağrı kapsamında KOBİ'lerimizin projelerini 300 bin lirası hibe, 500 bin lira da geri ödemeli olmak üzere 800 bin liraya kadar destekleyeceğiz." dedi.

Bu çağrının özellikle savunma sanayiyi kapsadığını aktaran Özyılmaz, şu anda savunma sanayi dendiği zaman ilk akla gelenin Ar-Ge olduğunu hatırlattı. Bütün savunma sanayinin Ar-Ge yaptığını, KOSGEB'in de bu konuda KOBİ'lere destek sunduğunu vurgulayan Özyılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"KOBİ'lerimizin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini, daha sonra da endüstriyel faaliyetlerine geçme çalışmalarını destekliyoruz. Bu alanda da 1,5 milyon liraya kadar desteğimiz var. Girişimcilik konusunda da bugüne kadar 422 bin insanımıza girişimcilik kültürünü vermek adına uygulamalı girişimcilik eğitimi verdik. Bu eğitimlerin sonunda yaklaşık 24 bin girişimcimizin iş kurmasını destekleyerek onların büyük işletme olma yolunda ilerlemesi için destek ve katkılar vermiş bulunmaktayız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.