Tekirdağ

Hayrabolu'dan kısa kısa

11:51 01 Nisan 2016
Hayrabolu'dan kısa kısa

Hayrabolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi bin 398 vatandaşa yardım yapıldı.

Hayrabolu Kaymakamı ve Vakıf Başkanı Tamer Orhan, yaptığı açıklamada, mart ayında bin 398 ihtiyaç sahibine 36 bin 916 lira yardımda bulunulduğunu bildirdi.

Yardımların, aile, eğitim, katılım payı ve yangın yardımı olarak verildiğini aktaran Orhan, vakfın yardımlarının süreceğini ifade etti.

-Hayrabolu’da elektronik atıklar geri kazandırılıyor

Hayrabolu ilçesinde, elektronik eşyaların geri dönüşüme kazandırılması için "Elektronik Atık Toplama Kutusu" konulmaya başlandı.

Hayrabolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçenin belirli noktalarına yerleştirdiği kumbaralarla atık elektrikli ve elektronik eşyaları toplayarak geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Temizlik İşleri Müdür Vekili Soner Sezer, yaptığı açıklamada, atık elektrik cihazların geri dönüşüme kazandırılması gerektiğini belirterek, "Atık elektrikli ve elektronik aletlerinin geri dönüşüme kazandırılması bir yandan çevre kirliliğinin önüne geçmeyi, diğer taraftan da katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.


- Hayrabolu çiftçisine yönelik çalışmalar

Hayrabolu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının çiftçilere yönelik hizmetleri devam ediyor.

Çiftçi Malları Koruma Başkanı Bülent Can, her yıl olduğu gibi çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi, hububat, yağlı tohumlu bitkiler ve yem bitkileri dosyalarını ücretsiz olarak hazırladıklarını söyledi.

Destekleme dosyalarını hazırlayıp çiftçilere en iyi hizmeti sunabilmek için çalıştıklarını ifade eden Can, şunları söyledi:

"İlçemiz ve mahallerinde bugüne kadar 4 bine yakın çiftçimizin dosyasını hazırladık. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları, işlerini hızlı ve doğru bir şekilde halledebilmeleri için personelimiz aralıksız çalışmalara devam ediyor. Ayrıca 3 adet arazi aracı ve 18 koruma personelimiz ile 7 gün 24 saat aralıksız çiftçimize hizmet vermeye devam ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.